ការបរិភោគអាហារដែលមានរសជាតិហឹរអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់ការលូតលាស់របស់ទារក។ ការសិក្សានូវមិនទាន់មានភស្តុតាងណាមួយបង្ហាញឲ្យឃើញថា អាហារដែលមានរសជាតិហឹរជំរុញឲ្យទារកកើតមុនថ្ងៃ ឬក៏បង្កឲ្យមានការរលូតកូននោះទេ ប៉ុន្តែអាហារហឹរអាចជំរុញឲ្យស្រីមានផ្ទៃពោះចាញ់កូនកាន់តែខ្លាំងនៅពេលព្រឹក។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងតែចាញ់កូន អ្នកគួរជៀសវាងអាហារដែលមានរសជាតិហឹរ។ អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ការកើនឡើងអ័រម៉ូនមួយចំនួនអាចបណ្តាលឲ្យសាច់ដុំក្នុងបំពង់រំលាយអាហាររបស់អ្នកមិនសូវកន្ត្រាក់ ដែលជាហេតុនាំឲ្យការរំលាយអាហារមិនសូវល្អ និងអនុញ្ញាតឲ្យអាស៊ីតក្នុងក្រពះច្រាលត្រឡប់មកវិញ ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យអ្នកក្រហាយចុងដង្ហើម។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ប្រសិនបើអ្នកឧស្សាហ៍មានបញ្ហាទាំងនេះក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អ្នកគួរជៀសវៀងចំណីអាហារណាដែលមានរសជាតិហឹរ៕