ការបរិភោគអាហារដែលមានសុខភាពល្អនៅពេលមានផ្ទៃពោះ គឺជាសំណួរដ៏ចម្បងនៃការជ្រើសរើសអាហារដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
អ្នកម្តាយត្រូវធ្វើឲ្យប្រាកដថា អ្នកបានបរិភោគឲ្យបានច្រើននូវបន្លែស្រស់ ផ្លែឈើស្រស់ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ។ អ្នកក៏ញួរតែទទួលទានអាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ដោយការបរិភោគត្រី សាច់មាន់ និងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដូចជាផលិតផលទឹកដោះគោ សាច់ក្រហម និងស៊ុត ដែលអ្នកគួរតែចាប់ផ្តើមបរិភោគពីឥឡូវនេះហើយនិងបន្តបន្ទាប់។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ត្រី គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B12 និងវីតាមីន A ដែលត្រូវបានរកឃើញផងដែរនៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតង និងលឿង។
កូនរបស់អ្នកអាចប្រើជាតិដែកយ៉ាងឆាប់រហ័សឬយ៉ាងច្រើន ហើយត្រូវការផ្គត់ផ្គង់របស់ស្រស់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ដូច្នេះ វាជាការសំខាន់ណាស់សម្រាប់អ្នកដើម្បីបរិភោគឲ្យបានច្រើននៃអាហារដែលសំបូរជាតិដែក។ អាហារដែលមានសម្បូរជាតិដែក មានដូចជា ផ្លែអែបព្រីខត ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម សាច់ក្រហម និងត្រី។ តាមធម្មតា ស្ត្រីម្នាក់គួរតែចាប់ផ្តើមទទួលយកថ្នាំគ្រាប់អាស៊ីតហ្វូលិកជាប្រចាំថ្ងៃឲ្យបានបីខែមុនការមានផ្ទៃពោះនិងបន្តការទទួលយកពួកគេរហូតដល់សប្តាហ៍ទីម្ភៃនៃការមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីជៀសវាងការមានពិការភាពពីកំណើត។ ដូច្នេះវាធ្វើឲ្យអ្នកយល់ច្បាស់ថា អ្នកគួតែបន្ថែមអាហារដែលមានសម្បូរជាតិអាស៊ីតហ្វូលិកទៅនឹងរបបអាហាររបស់អ្នក ដែលវាអាចមាននៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតង និងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ៕