សមាគមន៍ជំងឺបេះដូងអាមេរិកបានបង្កើតគោលការណ៍ណែនាំរបបអាហារ ដើម្បីជួយ បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលឲ្យទាបបាន។ វាជាការដែលល្អបំផុត ដែលអ្នកគួរតែអានមាតិកាសារធាតុផ្សំលើកញ្ចប់ម្ហូបអាហារ ឬប្រុងប្រយ័ត្ននៅពេលអ្នកទទួលទានអាហារខាងក្រៅ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ផលប្រយោជន៍នោះ គឺវានឹងអាចធ្វើឲ្យថយចុះហានិភ័យនៃការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
• កំណត់ការទទួលទានជាតិខ្លាញ់សរុបឲ្យបានតិចជាង ២៥% ទៅ ៣៥ % នៃ កាឡូរីសរុបរបស់អ្នកជារៀងរាល់ថ្ងៃ
• កំណត់ការទទួលទានជាតិខ្លាញ់ដែលមិនរលាយឲ្យបានតិចជាង ៧% នៃកាឡូរីប្រចាំថ្ងៃសរុប
• ជាតិខ្លាញ់ដែលនៅសល់ គួរតែបានមកពីប្រភពនៃខ្លាញ់ monounsaturated និង polyunsaturated ដូចជា គ្រាប់សណ្តែក ខ្លាញ់ត្រី (ត្រីដែលមានខ្លាញ់ ជាពិសេសត្រីសាម៉ុន ឬត្រីព្រួលយ៉ាងហោចណាស់ពីរដងក្នុងមួយសប្តាហ៍) និងប្រេងបន្លែ។
• កំណត់ការទទួលទានកូឡេស្តេរ៉ូលយ៉ាងហោចណាស់ឲ្យបានតិចជាង ៣០០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃសម្រាប់មនុស្សភាគច្រើនបំផុត។
ក្រុមម្ហូបអាហារមួយចំនួនអាចមានប្រយោជន៍ក្នុងការបន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល ដូចជាអាហារជាប្រភេទរុក្ខជាតិ អាហារដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ គ្រាប់សៅធញ្ញជាតិ និង ផ្លែឈើដូចជាផ្លែប៉ោម ផ្លែព័រ ត្រី គ្រាប់សណ្តែក និងប្រេងអូលីវ៕