ទម្លាប់នៃការញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពល្អអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទីពីរចំពោះស្ត្រី។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
អាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពល្អទាំងអស់ អាចដើរតួចំបងក្នុងការការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ ជាពិសេសចំពោះស្ត្រីដែលបានកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺនេះ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
អាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពមិនល្អមានដូចជាអាហារមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ ភេសជ្ជៈផ្អែម និងសាច់ស្រស់។ អាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពរួមមាន ជាតិសរសៃ បន្លែផ្លែឈើស្រស់ ខ្លាញ់មិនឆ្អែត និងកាហ្វេជាដើម។ ខ្លាញ់មិនឆ្អែតរួមមានសណ្តែកជាដើម។ ប័រ ការ៉េមសុទ្ធជាខ្លាញ់ដែលប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ការញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពល្អបានបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមដល់ទៅ៥៥%ចំពោះស្ត្រី។ ស្ត្រីដែលញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាពបំផុតនោះ គឺមាន៣៦%ថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមជាងអ្នកដែលញ៉ាំអាហារដែលមិនល្អបំផុត៕