Join with Health.com.kh on Telegram

ការពុលអាហារ អាចបណ្តាលឲ្យមានរោគសញ្ញាជាទូទៅដូចខាងក្រោម ៖

  • ឈឺរមួលពោះ
  • ក្អួត
  • រាក។

នេះអាចបណ្តាលឲ្យបាត់បង់ជាតិទឹកច្រើន និងជាមួយនឹងការចង្អោរ ឬក្អួត វាអាចជារឿងពិបាក ដើម្បីបំពេញជាតិទឹកនោះ ដែលនេះនាំឲ្យមានការខ្វះជាតិទឹក។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

ក្នុងប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍដែលការឆ្លងជំងឺអាចបណ្តាលឲ្យរាកនោះ មនុស្សរាប់ពាន់នាក់ស្លាប់ដោយសារខ្វះជាតិទឹក។

យ៉ាងណាមិញ សរីរៈដទៃទៀតអាចត្រូវបានឆ្លងមេរោគ និងត្រូវបានប៉ះពាល់ដោយការពុលអាហារនេះ។ រោគសញ្ញានឹងអាស្រ័យទៅលើថាតើសរីរៈណាដែលត្រូវបានពាក់ព័ន្ធ។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

តើពេលណាការពុលអាហារគួរតែទៅជួបនឹងគ្រូពេទ្យ?

ជាមួយនឹងការផឹកទឹក និងការសម្រាក ការឆ្លងមេរោគភាគច្រើននឹងបាត់ទៅវិញក្នុងរយៈពេល២៤ម៉ោង។ គ្រូពេទ្យអាចត្រូវបានទាក់ទង ប្រសិនបើការក្អួត ឬចង្អោរត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងរោគសញ្ញាដូចខាងក្រោមនេះ៖

  • គ្រុនក្តៅ
  • ឈាមក្នុងលាមក
  • រោគសញ្ញានៃការខ្វះជាតិទឹកដូចជា ធីងធោងនៅពេលដែលឈរ ខ្សោយ ថយចុះបរិមាណទឹកនោម
  • រាកដែលមានរយៈពេលយូរជាង ៧២ ម៉ោង
  • ការក្អួតដែលមិនឲ្យអ្នកផឹកទឹកបង្គ្រប់ជាតិទឹកបាន៕