អ្នកដឹងហើយថា អ្នកគួរតែញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់នូវសុខភាព ប៉ុន្តែអ្នកអាចច្រលំបន្តិចបន្តួច។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ឥលូវ អ្វីដែលអ្នកកំពុងតែរំពឹងទុក អ្នកកំពុងតែព្យាយាមគិតយ៉ាងប្រុងប្រយ័ត្នអំពីអ្វីដែលអ្នកកំពុងតែផ្តល់ដល់អ្នកដោយសារតែអាហារដែលអ្នកញ៉ាំ គឺជាប្រភពនៃសារជាតិសំខាន់សម្រាប់ការលូតលាស់របស់កូន។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អ្នកត្រូវការប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមសម្រាប់ជាលិកា និងឆ្អឹងរបស់កូនអ្នក។ អ្នកក៏នឹងត្រូវការជាតិអាស៊ីតហ្វូលីកបន្ថែម ដើម្បីការពារប្រឆាំងនឹងការកើតមកមិនប្រក្រតី ក៏ដូចជាជាតិដែកបន្ថែម ដើម្បីជួយកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហមក្នុងការចាប់យកអុកស៊ីសែនឲ្យទៅកូនរបស់អ្នក។
អាហារទាំង ៥ ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំឲ្យបានច្រើន
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ សំបូរទៅដោយអាស៊ីតហ្វូលីក និងជាតិដែក ហើយមានជាតិសរសៃច្រើនជាងអង្ករ។
សណ្តែក
សូមបន្ថែមសណ្តែកទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នក។ សូមព្យាយាមញ៉ាំសាឡាត់ជាដើមផងដែរ។ ក្រៅពីផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន និងជាតិសរសៃ វាក៏ជាប្រភពល្អនៃសារជាតិចិញ្ចឹមផងដែរ ដូចជាជាតិដែក ហ្វូឡាត កាល់ស្យូម និងជាតិស័ង្កសី។
ស៊ុត
ស៊ុត គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃប្រូតេអ៊ីន និងផ្តល់នូវអាស៊ីតអាមីណេដែលជាតម្រូវការសម្រាប់អ្នក និងកូនរបស់អ្នក។ ពួកវាក៏មានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ រួមមានកូលីន ដែលល្អសម្រាប់ក្នុងការវិវត្តនៃខួរក្បាលរបស់កូនផងដែរ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ សូមប្រាកដថាមិនញ៉ាំស៊ុតដែលមិនឆ្អិនល្អ។
ផ្លែបឺរី
វាគឺជាផ្លែឈើមួយឆ្ងាញ់ និងសំបូរទៅដោយវីតាមីន C ប៉ូតាស្យូម ហ្វូឡាត និងជាតិសរសៃ។
ទឹកដោះគោជូរដែលមានជាតិខ្លាញ់តិ
ទឹកដោះគោជូរនេះសំបូរទៅដោយកាល់ស្យូមជាងទឹកដោះគោដទៃ។ វាសំបូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន និងមិនមានជាតិស្ករនោះទេ៕