អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះកូន
ទឹកដោះម្តាយមានសារជាតិចិញ្ចឹមគ្រប់ពីធម្មជាតិដែលកូនត្រូវការ។ សារជាតិចិញ្ចឹមនៅក្នុងទឹកដោះម្តាយ ក៏អាចប្រែប្រួលដើម្បីឆ្លើយតបទៅនឹងការប្រែប្រួលរាងកាយរបស់កុមារដែលត្រូវការផងដែរ។ ទឹកដោះម្តាយងាយរំលាយជាងទឹកដោះគោកំប៉ុង។ វាពោរពេញទៅដោយអង់ទីករដែលជួយការពារកុមារពីការឆ្លងមេរោគ។ បន្ថែមពីលើនេះទៅទៀត ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា កុមារដែលបៅដោះម្តាយ អាចវាងវៃជាងកុមារដែលមិនបានបៅទឹកដោះម្តាយ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
កុមារដែលបៅដោះម្តាយហាក់ដូចជាមិនសូវកើតមានបញ្ហាដូចជា ៖
- ការឆ្លងមេរោគនៅនឹងត្រចៀក តម្រងនោម ឬផ្លូវដង្ហើម
- បញ្ហាស្បែក
- ដង្កូវស៊ីធ្មេញ
- រាគ ទល់លាមក ឬផោម
- ជំងឺនៃពោះវៀន
- ហឺត
- អាលែកស៊ី
- ធាត់
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែម
- ជំងឺមហារីកឈាម
- ស្លេកស្លាំង
- ការគាំងបេះដូង និងជំងឺស្ទះសរសៃឈាមខួរក្បាលនៅពេលធំ។
អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ស្ត្រីជាម្តាយ
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ការបំបៅដោះជួយឲ្យស្បូនប្រែជារួមតូចទៅនឹងទំហំដែលមានមុននឹងមានផ្ទៃពោះ។ វាក៏អាចជួយអោយស្រកទម្ងន់ពីការមានផ្ទៃពោះដោយសារតែខ្លួនរបស់អ្នកដុតកាឡូរីដើម្បីផលិតទឹកដោះនោះ។ រដូវរបស់អ្នកនឹងមិនទាន់ត្រឡប់មកវិញនោះទេ (ប៉ុន្តែអ្នកមិនគួររាប់ថាការបំបៅដោះកូន គឺជាការពន្យារកំណើតនោះទេ)។ ម្តាយបំបៅដោះកូនក៏អាចមិនសូវស្ត្រេសដោយសារតែកូនរបស់អ្នកមិនសូវជាឈឺនោះទេ។
បន្ថែមពីលើនេះ ម្តាយដែលបំបៅដោះកូន អាចហាក់ដូចជាមិនសូវមាន ៖
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២
- ជំងឺមហារីកសុដន់
- ជំងឺមហារីកក្រពេញអូវែ
- ភាពស្លេកស្លាំងដោយសារខ្វះជាតិដែក
- ជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តក្រោយពីមានផ្ទៃពោះ
- ជំងឺពុកឆ្អឹង៕