ជារឿយៗ ចំណីអាហារ គឺសំខាន់ដើម្បីបន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺរលាកបំពង់អាហារ។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

ការតមអាហារ គឺដើម្បីបន្ថយមូលហេតុចំបងនៃជំងឺរលាកបំពង់អាហារ។ អាហារដែលអ្នកគួរតម ឬកាត់បន្ថយការទទួលទានមានដូចជា ៖

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

  • ញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់តិច ជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់
  • ចៀសវាងអាហារខ្លាញ់
  • ចៀសវាងអាហារហឺរ
  • ចៀសវាងអាហារ និងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិជូរ ដូចជាក្រូចឆ្មារ និងប៉េងប៉ោះ
  • ចៀសវាងអាហារដែលនាំឲ្យក្រហាយទ្រូងកាន់តែអាក្រក់ឡើងៗ ដូចជាសូកូឡា ខ្ទឹមបារាំង ឬខ្ញី
  • ញ៉ាំអាហារតិច ប៉ុន្តែញាប់
  • ញ៉ាំអាហារទន់ៗដែលស្រួលរំលាយ
  • បញ្ឈប់ការញ៉ាំមុននឹងអ្នកមានអារម្មណ៍ថាឆ្អែត
  • ចៀសវាងការផឹកកាហ្វេ ឬតែ ស្រា និងទឹកក្រូច៕