ជារឿយៗ ចំណីអាហារ គឺសំខាន់ដើម្បីបន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺរលាកបំពង់អាហារ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ការតមអាហារ គឺដើម្បីបន្ថយមូលហេតុចំបងនៃជំងឺរលាកបំពង់អាហារ។ អាហារដែលអ្នកគួរតម ឬកាត់បន្ថយការទទួលទានមានដូចជា ៖
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- ញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់តិច ជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់
- ចៀសវាងអាហារខ្លាញ់
- ចៀសវាងអាហារហឺរ
- ចៀសវាងអាហារ និងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិជូរ ដូចជាក្រូចឆ្មារ និងប៉េងប៉ោះ
- ចៀសវាងអាហារដែលនាំឲ្យក្រហាយទ្រូងកាន់តែអាក្រក់ឡើងៗ ដូចជាសូកូឡា ខ្ទឹមបារាំង ឬខ្ញី
- ញ៉ាំអាហារតិច ប៉ុន្តែញាប់
- ញ៉ាំអាហារទន់ៗដែលស្រួលរំលាយ
- បញ្ឈប់ការញ៉ាំមុននឹងអ្នកមានអារម្មណ៍ថាឆ្អែត
- ចៀសវាងការផឹកកាហ្វេ ឬតែ ស្រា និងទឹកក្រូច៕