ទឹកដោះគោ គឺជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់នៃរបបអាហាររបស់យើង។ យើងបានចាប់ផ្តើមញ៉ាំវានៅពេលដែលយើងនៅក្មេង ប៉ុន្តែការទទួលទានរបស់យើងបានថយចុះនៅពេលដែលយើងមានអាយុកាន់តែច្រើន។
អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ
មនុស្សមួយចំនួនមានការភ័យខ្លាចមិនហ៊ានញ៉ាំវា ព្រោះវាមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនពេក។ អ្នកផ្សេងទៀតមិនញ៉ាំវា ព្រោះពួកគេជឿថាពួកគេលែងត្រូវការវាហើយ។
អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?
អ្នក គឺមិនចាស់ពេកទេ ក្នុងការទទួលបានគុណប្រយោជន៏ដែលបានមកពីការញ៉ាំទឹកដោះគោ។
វាគឺជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យនៃវីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹម ហើយវាមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាច្រើន។ ទឹកដោះគោមានលក្ខណៈសម្បត្តិដែលអាចបន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់ និងហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
វាជួយកាត់បន្ថយការផលិតកូលេស្តេរ៉ូលរបស់ថ្លើម ហើយវាអាចដើរតួនាទីក្នុងការប្រឆាំងនឹងការបញ្ចេញអាស៊ីតក្រពះច្រើនពេក។ វីតាមីន A និង B ដែលមាននៅក្នុងទឹកដោះគោអាចជួយធ្វើឲ្យមានភ្នែកភ្លឺល្អ។ ទឹកដោះគោ ក៏ជួយបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកមួយចំនួនផងដែរ៕