ការញ៉ាំស្រាក្រហមក្នុងកម្រិតមធ្យមត្រូវបានគេដឹងថាយ៉ាងច្បាស់ថា មានប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពដ៏សំខាន់។ សម្រាប់ឧទាហរណ៍ការសិក្សាក្នុងពេលថ្មីៗនេះបានបង្ហាញថាស្រាក្រហមមានផ្ទុកសមាសធាតុដែលអាចការពារភ្នាសកោសិកាពីការធ្វើអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចទប់ស្កាត់ការកើតជំងឺមហារីកបានជាច្រើនប្រភេទ ហើយអាចព្យាបាលជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តបានផងដែរ។
អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ
ការសិក្សាក្នុងពេលមុនក៏បានរកឃើញបែបនេះផងដែរ ជាពិសេស ស្រាដែលធ្វើឡើងពីទំពាំងបាយជូពណ៌ខ្មៅអាចជួយដល់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង ដែលអាចការពារយើងពីជំងឺបេះដូងបាន។
អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?
ទោះជាយ៉ាងណាការសិក្សាថ្មីមួយបានចេញផ្សាយនៅក្នុងព្រឹត្របត្រព័ត៌មានសុខភាពដែលមានឈ្មោះថា “European Journal of Nutrition” បានផ្ដល់ឲ្យយើងនូវហេតុផលមួយផ្សេងទៀតដែលយើងគួរតែញ៉ាំស្រាក្រហម។ នេះបើយោងតាមក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវទំពាំងបាយជូរក្រហមដែលយកមកផលិតស្រាក្រហមអាចធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមចុះទាប ដែលវាត្រូវបានបង្ហាញថាអាចជួយព្យាបាលជំងឺលើសសម្ពាធឈាមបាន៕