ស្រាក្រហមអាចជាមូលហេតុដែលនាំឲ្យកើតចំណុចពណ៌ត្នោតនៅលើធ្មេញរបស់អ្នក។ ជាតិអាស៊ីតដែលមាននៅក្នុងស្រាពណ៌ក្រហមក៏អាចអាចបណ្តាលមាត់ធ្មេញរបស់អ្នកមានក្លិនមិនល្អផងដែរ។
អាហារ និងភេសជ្ជៈដែលមានពណ៌ខ្មៅជាច្រើនមានសារធាតុគីមី ដែលគេហៅថា chromogens ។ ដូចជាទឹកអាស៊ីតដែលមាននៅក្នុងស្រាក្រហម សារធាតុគីមីទាំងនេះអាចធ្វើឲ្យធ្មេញខូច និងជាប់ស្នាមប្រឡាក់។
យូរៗទៅស្នាមប្រឡាក់ទាំងនេះអាចក្លាយជាអចិន្រ្តៃយ៍ ជាពិសេសប្រសិនបើមនុស្សមានអនាម័យធ្មេញមិនបានល្អ។
អាហារ និងភេសជ្ជៈដែលមានពណ៌សិប្បនិម្មិត និងថ្នាំពណ៌អាចបង្កឲ្យមានស្នាមប្រឡាក់ធ្មេញ។ ក្រៅពីនេះ បាក់តេរីក៏នឹងបង្កើតការបំបែកកំទេចកំទីអាហារ និងបង្កើតក្លិនមិនល្អនៅក្នុងមាត់របស់អ្នក។
យ៉ាងណាមិញ បញ្ហារបស់អ្នកភាគច្រើននឹងបាត់ទៅវិញក្រោយពេលអ្នកដុសសម្អាតធ្មេញ។
ដើម្បីជួយឲ្យមាត់របស់អ្នកមានក្លិនក្រអូបប្រហើរ ក្រោយពីដុសសម្អាតធ្មេញ យើងខ្ញុំសូមណែនាំនូវផលិតផលដ៏ល្អបំផុត ដើម្បីជួយថែរក្សាសុខភាពមាត់ធ្មេញរបស់អ្នកឲ្យបានល្អប្រសើរ … នោះគឺ សិបទីល (SEPTYL)។
សិបទីល គឺជាជម្រើសទីមួយ ដើម្បីជួយដល់សុខភាពមាត់ធ្មេញ។ សិបទីល អាចសម្លាប់មេរោគ កាត់បន្ថយកំណកកំបោរជាប់ធ្មេញ សម្អាតធ្មេញ បំបាត់ក្លិនមាត់ និងធ្វើឲ្យខ្យល់ដង្ហើមស្រស់ថ្លា៕