អាហារដែលញ៉ាំនៅសល់អាចរក្សាទុកបានបីទៅបួនថ្ងៃនៅក្នុងទូទឹកកក។
អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?
អ្នកត្រូវប្រាកដថា ពួកវាត្រូវបានបរិភោគនៅក្នុងរយៈពេលនេះ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនប្រាកដថា អ្នកនឹងអាចបរិភោគអាហារដែលញ៉ាំនៅសល់ក្នុងរយៈពេលបួនថ្ងៃនេះទេ សូមបង្កកវាទើបជាការល្អ។
អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ
ការពុលអាហារ ត្រូវបានបង្កឡើងដោយមីក្រូសារពាង្គកាយគ្រោះថ្នាក់ ដូចជាបាក់តេរីដែលមាននៅក្នុងអាហារកខ្វក់។ ដោយសារតែបាក់តេរីជាធម្មតាមិនធ្វើឲ្យផ្លាស់ប្តូររសជាតិ ក្លិន និងការមើលពីខាងក្រៅរបស់អាហារ អ្នកមិនអាចដឹងទេថាតើអាហារ គឺគ្រោះថ្នាក់ក្នុងការបរិភោគដែរ ឬអត់នោះ។
ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នកស្ថិតនៅក្នុងការសង្ស័យអំពីសុវត្ថិភាពអាហារទាំងនោះ វាជាការល្អបំផុត គឺបោះវាចោលតែម្តងទៅ។ ជាសំណាងល្ អករណីភាគច្រើននៃការពុលអាហារអាចត្រូវបានការពារបានដោយមានការរៀបចំអាហារឲ្យបានត្រឹមត្រូវ។
ដើម្បីអនុវត្តសុវត្ថិភាពចំណីអាហារដែលងាយខូចដូចជាសាច់មាន់ ត្រី ទឹកដោះគោ និងស៊ុត សូមកុំទុកវានៅខាងក្រៅច្រើនជាងពីរម៉ោង ឬលើសពីមួយម៉ោងនៅសីតុណ្ហភាពច្រើនជាង ៣២ អង្សារសេ។
អាហារដែលមិនត្រូវការការចំអិនដូចជាសាឡាត់ត្រជាក់ ឬសាំងវិចក៏គួរតែបរិភោគភ្លាម ឬដាក់ក្នុងទូទឹកកកឲ្យបានឆាប់។ គោលដៅរបស់អ្នក គឺកាត់បន្ថយពេលវេលាដែលអាហារស្ថិតនៅក្នុងតំបន់គ្រោះថ្នាក់ដែលមានស៊ីតុណ្ហភាពចន្លោះរវាង ៤ ទៅ ៦០ អង្សារសេ ដែលបាក់តេរីអាចបង្កើតកូនចៅបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ នៅពេលដែលអ្នកនឹងបរិភោគអាហារដែលញ៉ាំនៅសល់ សូមកំដៅអាហារទាំងនោះនៅលើចង្ក្រាន ឬនៅក្នុងមីក្រូវេវរហូតដល់សីតុណ្ហាភាព ៧៤ អង្សារសេ៕