តាមពិតទៅ ទាំងស្វាយទុំ និងស្វាយខ្ចី សុទ្ធតែមានអត្ថប្រយោជន៍រៀងៗខ្លួនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែវាផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹម និងរសជាតិខុសគ្នា។ ភាពល្អប្រសើរគឺអាស្រ័យលើតម្រូវការ និងចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់អ្នក។
អត្ថប្រយោជន៍នៃស្វាយទុំ
នៅពេលស្វាយទុំ ជាតិស្ករធម្មជាតិរបស់វាបានកើនឡើង ខណៈដែលជាតិម្សៅ Resistant Starch ថយចុះ។
- សម្បូរវីតាមីន: ស្វាយទុំមានផ្ទុកវីតាមីន A ខ្ពស់ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពភ្នែក និងស្បែក។ វាក៏មានវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
- ងាយស្រួលរំលាយ: ជាតិស្ករសាមញ្ញក្នុងស្វាយទុំធ្វើឱ្យវាងាយស្រួលរំលាយជាងស្វាយខ្ចី។
- ផ្តល់ថាមពលរហ័ស: ដោយសារជាតិស្ករខ្ពស់ វាផ្តល់ថាមពលបានលឿន ដែលល្អសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការថាមពលបន្ទាន់។
- សម្បូរសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: ស្វាយទុំមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ជាង ដែលជួយការពារកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។
អត្ថប្រយោជន៍នៃស្វាយខ្ចី
ស្វាយខ្ចីមានជាតិម្សៅ Resistant Starch ខ្ពស់ ដែលមិនត្រូវបានរំលាយនៅក្នុងពោះវៀនតូច ប៉ុន្តែត្រូវបានរំលាយដោយបាក់តេរីល្អក្នុងពោះវៀនធំ។
- ល្អសម្រាប់សុខភាពពោះវៀន: ជាតិម្សៅ Resistant Starch ដើរតួជា Prebiotic ជួយទ្រទ្រង់សុខភាពពោះវៀន និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
- ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម: ដោយសារជាតិម្សៅ Resistant Starch វាជួយបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករទៅក្នុងឈាម ដែលល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលចង់គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ។
- ធ្វើឱ្យឆ្អែតបានយូរ: ជាតិសរសៃខ្ពស់នៅក្នុងស្វាយខ្ចីជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ។
- សម្បូរវីតាមីន C: ស្វាយខ្ចីមានវីតាមីន C ខ្ពស់ជាងស្វាយទុំបន្តិចបន្តួច ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន
- ប្រសិនបើអ្នកត្រូវការថាមពលរហ័ស និងចូលចិត្តរសជាតិផ្អែម ស្វាយទុំ ជាជម្រើសល្អ។
- ប្រសិនបើអ្នកចង់គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម គាំទ្រសុខភាពពោះវៀន និងចង់ឆ្អែតបានយូរ ស្វាយខ្ចី ជាជម្រើសល្អជាង។
និយាយជារួម ផ្លែស្វាយទាំងពីរប្រភេទនេះសុទ្ធតែផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានប្រយោជន៍។ អ្នកអាចបរិភោគឆ្លាស់គ្នាទៅតាមតម្រូវការរាងកាយ និងរសនិយមរបស់អ្នក។
តើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំស្វាយទុំ ឬស្វាយខ្ចីជាង?