ជាធម្មតា ការឆ្លងមេរោគនៅនឹងប្រដាប់រំលាយអាហារ អាចបណ្តាលអោយឈឺ រមួលពោះ ដោយគួបផ្សំនឹងការរាគ។ អ្នកក៏អាចមានរោគសញ្ញាដទៃទៀតដូចជា ៖
អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- គ្រុនក្តៅ
- អត់ចង់ញ៉ាំអាហារ
- ចង្អោរ
- ក្អួត
- ស្រកទម្ងន់
- ខ្វះជាតិទឹក
- មានសំបោរ ឬឈាមនៅក្នុងលាមក។
ជាទូទៅ រោគសញ្ញាទាំងនេះ មានរយៈពេលពីរ ឬបីថ្ងៃ ឬអាចយូរជាងនេះ។ ប្រសិនបើរោគសញ្ញារបស់អ្នក មានរយៈពេលលើសពី ២ សប្តាហ៍ អ្នកមានការរាគរ៉ាំរ៉ៃ។ សូមទាក់ទងទៅគ្រូពេទ្យ ប្រសិនបើអ្នកគិតថា អ្នកមានការរាគរ៉ាំរ៉ៃ ឬប្រសិនបើអ្នកឃើញមានឈាម នៅក្នុងលាមក។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
រយៈពេលនៃការចេញជារោគសញ្ញា ចំពោះការឆ្លងមេរោគ នៅនឹងប្រដាប់រំលាយអាហារ អាចប្រែប្រួល និងអាស្រ័យទៅលើមេរោគ ដែលបង្កអោយមានវា។ ឧទាហរណ៍ ចំពោះមេរោគ Shigella ជាធម្មតា លេចចេញពី ២ ទៅ ៤ ថ្ងៃ ប៉ុន្តែ រយៈពេលសម្រាប់ការឆ្លងមេរោគវីរុស មានពី ៤ ទៅ ៤៨ ម៉ោង។
ជាទូទៅ ការឆ្លងមេរោគពពួកប៉ារ៉ាស៊ីត មានរយៈពេលយូរ ដូចជាការឆ្លងមេរោគ Giardia ដែលរោគសញ្ញាអាចមានរយៈពេលពី ១ ទៅ ៤ សប្តាហ៍។ បន្ទាប់មក អាស្រ័យទៅលើប្រភេទនៃមេរោគ និងសុខភាពរបស់អ្នកទទួលរងផងដែរ៕