​ជាធម្មតា ការឆ្លង​មេរោគ​នៅ​នឹង​ប្រដាប់​រំលាយ​អាហារ អាច​បណ្តាល​អោយ​ឈឺ រមួល​ពោះ ដោយ​គួបផ្សំ​នឹង​ការ​រាគ​។ អ្នក​ក៏​អាច​មាន​រោគសញ្ញា​ដទៃទៀតដូចជា ៖

អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

-​ ​គ្រុ​នក្តៅ​
-​ ​អត់​ចង់​ញ៉ាំ​អាហារ​
-​ ​ចង្អោ​រ​
-​ ​ក្អួត​
-​ ​ស្រក​ទម្ងន់​
-​ ​ខ្វះ​ជាតិ​ទឹក​
-​ ​មាន​សំបោរ ឬ​ឈាម​នៅក្នុង​លាមក​។​

​ជាទូទៅ រោគសញ្ញា​ទាំងនេះ មាន​រយៈពេល​ពីរ ឬ​បី​ថ្ងៃ ឬ​អាច​យូរ​ជាង​នេះ​។ ប្រសិនបើ​រោគសញ្ញា​របស់​អ្នក មាន​រយៈពេល​លើសពី ២ សប្តាហ៍ អ្នក​មាន​ការ​រាគ​រ៉ាំរ៉ៃ​។ សូម​ទាក់ទង​ទៅ​គ្រូពេទ្យ ប្រសិនបើ​អ្នក​គិតថា អ្នក​មាន​ការ​រាគ​រ៉ាំរ៉ៃ ឬ​ប្រសិនបើ​អ្នក​ឃើញ​មាន​ឈាម នៅក្នុង​លាមក​។​

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

​រយៈពេល​នៃ​ការ​ចេញ​ជា​រោគសញ្ញា ចំពោះ​ការឆ្លង​មេរោគ នៅ​នឹង​ប្រដាប់​រំលាយ​អាហារ អាច​ប្រែប្រួល និង​អាស្រ័យ​ទៅលើ​មេរោគ ដែល​បង្ក​អោយ​មាន​វា​។ ឧទាហរណ៍ ចំពោះ​មេរោគ Shigella ជាធម្មតា លេចចេញ​ពី ២ ទៅ ៤ ថ្ងៃ ប៉ុន្តែ រយៈពេល​សម្រាប់​ការឆ្លង​មេរោគ​វីរុស មាន​ពី ៤ ទៅ ៤៨ ម៉ោង​។​

​ជាទូទៅ ការឆ្លង​មេរោគ​ពពួក​ប៉ារ៉ាស៊ីត មាន​រយៈពេល​យូរ ដូចជា​ការឆ្លង​មេរោគ Giardia ដែល​រោគសញ្ញា​អាច​មាន​រយៈពេល​ពី ១ ទៅ ៤ សប្តាហ៍​។ បន្ទាប់មក អាស្រ័យ​ទៅលើ​ប្រភេទ​នៃ​មេរោគ និង​សុខភាព​របស់​អ្នក​ទទួល​រង​ផងដែរ​៕