ប្រសិនបើ​នរណា​ម្នាក់​ក្នុង​គ្រួសារ​របស់​អ្នកមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ចូរ​កុំ​ព្រងើយកន្តើយ​នឹង​អាហារ​ខាងក្រោម​ដែល​ជួយ​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។

ផ្លែ​ឈើ ៣ ប្រភេទ​ជួយ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​បាន​លឿន
ផ្លែ​ប៉ោម​៖ អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ ព្រោះ​ផ្លែ​ប៉ោម​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ pectin និង​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឱ្យ​នៅ​កម្រិត​ធម្មតា កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ លើស​ពី​នេះ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​ជា​ប្រចាំ​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជួយ​ការពារ​ការ​ទល់លាមក​ផង​ដែរ​។

ប៉ុន្តែ​យក​ល្អ​គួរតែ​ជ្រើសរើស​ផ្លែ​ប៉ោម​បៃតង ឬ​ផ្លែ​ប៉ោម​ដែល​មិន​ផ្អែម​ពេក​។ នៅ​ពេល​ដែល​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាមមាន​ស្ថេ​រ​ភាព អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ឈើ​ពាក់កណ្តាល​មុន​ពេល​អាហារ 2 ពេល​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​។

ផ្លែ​ឈឺ​រី​៖ ជា​វិធី​មួយ​ក្នុង​ការ​បង្ការ និង​ព្យាបាល​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម អ្នក​អាច​ទទួលទាន​ផ្លែ​ឈឺ​រី​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ផ្លែ​ឈឺ​រី​មាន​ភាព​ក្តៅ ផ្អែម មានការ​ប្រើប្រាស់​អុកស៊ីហ្សែន បំប៉ន​លំពែង និង​ក្រពះ ជួយ​កម្ចាត់​ភាព​ត្រជាក់ បន្សាប​ជាតិពុល និង​ចិញ្ចឹម​ស្បែក​។ ជា​ពិសេស​ផ្លែ​ឈើ​នេះ មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ pectin ដែល​អាច​បង្កើន​ការ​បញ្ចេញ​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។

ចំណាំ ៖ សម្រាប់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម បើ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាមមាន​ស្ថិរភាព អាច​ញ៉ាំ​បាន ១-២ មុន​អាហារ​ពេល​ព្រឹក និង​ថ្ងៃត្រង់ កុំ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​។

ក្រូចថ្លុង​៖ សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​ផ្លែ​ក្រូចថ្លុង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ក្រូ​មី​ញ៉ូ​ម ដែល​មាន​សមាសធាតុ​ស្រ​ដៀង​ទៅ​នឹង​ឥទ្ធិពល​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន អាច​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​ផង​ដែរ​។ ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម លើស​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ក្រូចថ្លុង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ព្យាបាល​ល្អ​ណាស់​។ អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ត្រូវ​បាន​លើកទឹកចិត្ត​ឱ្យ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ក្រូចថ្លុង 3 ដង​ក្នុង 1 ថ្ងៃ ស្មើនឹង​ការ​ទទួលទាន​ក្រូចថ្លុង 1 ផ្លែ​/​ថ្ងៃ ដើម្បី​ធ្វើ​អោយ​ស្ថានភាព​ជំងឺ​របស់​ពួក​គេ​ប្រសើរ​ឡើង​។

បន្លែ​២​ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​គួរ​បង្កើន​ការ​ញ៉ាំ
សាឡា​ត់ ៖ សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​សាឡា​ត់​មាន​បរិមាណ​ជាក់លាក់​នៃ​ជាតិ​សរសៃ ហើយ​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​នី​យ៉ា​ស៊ី​ន​ផង​ដែរ​។ Niacin គឺជា​សារធាតុ​ជំរុញ​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន ហើយ​ការ​ទទួលទាន​វា​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ លើស​ពី​នេះ បន្លែ​នេះ​អាច​ជំរុញ​ចលនា​ក្រពះ​ពោះវៀន និង​ជួយ​ព្យាបាល​ការ​ឈឺក្រពះ និង​ទល់លាមក​ដែល​បណ្តាល​មក​ពី​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

ផ្លែ​ម្រះ ៖ ក្នុង​ចំណោម​អាហារ​ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស មិន​គួរ​ព្រងើយកន្តើយ​ចំពោះ​ផ្លែ​ម្រះ​ទេ​។ ផ្លែ​ម្រះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​តារា​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ទាប​”​។ ការ​សាកល្បង​ឱសថ​បាន​រក​ឃើញ​ថា​សារធាតុ saponins ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ម្រះ​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​ឥទ្ធិពល​ដូច​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​អាច​ជំរុញ​ការ​បញ្ចេញ​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ផង​ដែរ​។

ក្នុង​ឱសថ​បូព៌ា គេ​និយម​ប្រើ​ផ្លែ​ឪឡឹក​ច្រើន​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ច្រើន​មុខ ទាំង​ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជួយ​ឱ្យ​ថ្លើម​ត្រជាក់​… ក្រៅពី​នេះ ផ្លែ​ឪឡឹក​ក៏​ល្អ​ខ្លាំង​សម្រាប់​អ្នក​ធាត់​លើស​ទម្ងន់ ឬ​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។

ប្រសិនបើ​អ្នក​ឧស្សាហ៍​បន្ថែម​ផ្លែ​ម្រះ​ទៅ​ក្នុង​មុខម្ហូប​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក នឹង​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​។
ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ផ្លែ​ម្រះ​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ផ្សាំ​ខ្ពស់ ដូច្នេះ​អ្នក​មិន​គួរ​បរិភោគ​វា​នៅ​ពេល​អ្នក​ឈឺក្រពះ រាគ ឬ​ពេល​អ្នកមាន​សម្ពាធ​ឈាម​ទាប​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង