ក្រូច គឺជាប្រភេទផ្លែឈើមានរសជាតិជូរ មានតម្លៃថោកសមរម្យ និងត្រូវបានគេយកទៅប្រើប្រាស់ជាថ្នាំព្យាបាលទៀតផង។ វាអាចធ្វើជាអាហារបានជាច្រើនប្រភេទដូចជា នំខេកក្រូចឆ្មារ មាន់ដុតក្រូចឆ្មារ និងភេសជ្ជៈរសជាតិក្រូចឆ្មារ។ វាក៏ត្រូវបានគេយកទៅតុបតែងលើអាហារផងដែរ។ ចំពោះទឹកក្រូចឆ្មារវិញ វាផ្ទុកទៅដោយជាតិ Citric Acid ៥ ភាគរយ ដើម្បីធ្វើអោយមានរសជាតិជូរ។ ក្រូចឆ្មារសម្បូរជាងគេ គឺវីតាមីន C។

វាក៏ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីនជាច្រើនដែរដូចជា វីតាមីន B, Riboflavin និងជាតិរ៉ែ កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ម៉ាញ៉េស្យូម ព្រមទាំងប្រូតេអ៊ីន និងកាបូអ៊ីដ្រាតដែរ។ ទឹកក្រូចឆ្មារ គឺជាភេសជ្ជៈផ្តល់នូវសុខភាព ជាពិសេសនៅពេលព្រឹក។

ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មារ ផ្តល់ជាអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពមួយចំនួនដូចជា ៖

  • ល្អចំពោះក្រពះ
  • ល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពស្បែក
  • បន្ថែមការថែរក្សាធ្មេញ
  • បំបាត់អាការៈឈឺបំពង់ក
  • ល្អសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់
  • គ្រប់សម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់
  • ជំនួយក្នុងការព្យាបាលបញ្ហាផ្លូវដង្ហើម
  • ល្អសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺរលាកសន្លាក់
  • បំបាត់អាការៈក្តៅខ្លួន
  • ជួយច្រោះឈាម៕