Join with Health.com.kh on Telegram

ភាគច្រើន​បន្លែ​, ផ្លែ​ឈើ និង​សណ្តែក​គ្រប់​ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ទទួលទាន​នោះ​សុទ្ធតែ​មាន ជាតិ​សរសៃ​ដ៏​មាន ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​។ ជាតិ​សរសៃ​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​សារៈសំខាន់​ចំពោះ​ការ​ជួយ​សម្រួល​ដល់ សកម្មភាព ក្រពះ​ពោះវៀន និង​ការ​រំលាយ​អាហារ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជួយ​លុប​បំបាត់​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​ដែល​ជាប់​នឹង ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​បេះដូង Coronary និង​បញ្ចេញ​វា​ចោល​ពី​ក្នុង​ខ្លួន​ដែរ ដូច្នេះ​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​បេះ ដូង​ដ៏​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

អាហារ​ទាំង​អស់នេះ​ក៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​, Flavonoids, Potassium, និង​វីតាមីន B ជា​ច្រើន​ដែល​មាន​សារៈ​ចំពោះ​សុខភាព និង​បន្ថយ​សម្ពាធ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​បេះដូង​-​សរសៃឈាម​។ ផ្លែ​ឈើ​, បន្លែ និង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​នឹង​ជួយ​ពង្រឹង​ដល់​របត់​ឈាម​រត់​, បន្ធូរ​សរសៃឈាម​, បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម និង​បន្ធូរ​សាច់ដុំ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ដែល​កំពុង​តែ​រឹង​ជាប់​នៅ​ពេល​មាន​ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម​ឈាន​ដល់​កម្រិត​គ្រោះថ្នាក់ និង​អាច​ឈាន​ដល់​មាន​អាកា​រៈគាំង​បេះដូង​ទៀត​ផង​។

ដូច្នេះ​ចូរ​ស្វែងរក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់ ជា​ពិសេស​ផ្លែ​ចេក​តែ​ម្តង​ព្រោះ ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម របស់​វា ដើរតួ​នាទី​ជា​សារធាតុ​ពង្រីក​សរសៃឈាម​, បន្ធូរ​សរសៃឈាម​ក្នុង​រាង​កាយ​យ៉ាង​ខ្លាំងក្លា​, បង្ការ​ការ​កកឈាម និង​ជួយ​ដល់​លំហូរ​ឈាម​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៕