Join with Health.com.kh on Telegram

របប​អាហារ​អាច​ជះ​ឥទ្ធិពល​យ៉ាង​ខ្លាំង​ទៅ​លើ​សម្ពាធ​ឈាម​របស់​អ្នក​ ។ អាហារ​មាន​ជាតិ​ប្រៃ និង​ស្ករ និង​អាហារ​ដែល​មាន​ខ្លាញ់​ឆ្អែត​អាច​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម​។ ចៀសវាង​ប្រភេទ​អាហារ​ទាំងនេះ អាច​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ទទួល​បាន និង​រក្សា​សម្ពាធ​ឈាម​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​ជំងឺលើសឈាម គួរ​ញ៉ាំ​បន្លែ ផ្លែ​ឈើ ប្រូតេអ៊ីន និង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ឱ្យ​បាន​ច្រើន ​។

ក្នុង​ពេល​ជាមួយ​គ្នា​នេះ​ដែរ អ្នក​គួរ​ជៀសវាង​សាច់​ក្រហម អំបិល (​សូ​ដ្យូ​ម​) និង​អាហារ និង​ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​បន្ថែម​ ។ អាហារ​ទាំងនេះ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​សម្ពាធ​ឈាម​របស់​អ្នក​កើនឡើង​។

សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ឬ​លើសឈាម អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​គ្រប់ពេលវេលា រួម​ទាំង​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

ដូច្នេះ តើ​អាហារ​អ្វីខ្លះ ដែល​គួរ​ជៀសវាង ឬកំណត់ ​ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​ជំងឺលើសឈាម ? អាហារ​ទាំងនោះដែលអ្នកគួរចៀសវាង មាន​ដូច​ជា​៖
.​អំបិល ឬ​សូ​ដ្យូ​ម
.​សាច់​ចំអិន​ស្រាប់ ឫ​កែ​ច្នៃ
.​ភី​ហ្សា​ត្រជាក់
.​ជ្រក់
.​ស៊ុប​កំប៉ុង
.​ផលិតផល​ប៉េងប៉ោះ​កំប៉ុង
.​ស្ករ
.​អាហារ​កែ​ច្នៃ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្លងកាត់ ឬ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត
.​សុរា​ ៕