ការក្អក អាចធ្វើឲ្យអ្នកមួរម៉ៅ ឆាប់ខឹង និងរំខានដល់ជីវិតប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក ជាពិសេស គឺពិបាកធ្វើឲ្យគេងលក់នៅពេលយប់។ ការក្អក អាចបណា្តលមកពីជំងឺការឆ្លង ការអាលែកស៊ីនឹងរបស់អ្វីមួយ ឬវាអាចជាផលប៉ះពាល់នៃថ្នាំមួយចំនួន។ ការជៀសវាងអាហារមួយចំនួន ក៏អាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកបំពង់ក និងក្អកផងដែរ។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

របបអាហារដែលអ្នកគួរចៀសវាងទទួលទាន អំឡុងពេលអ្នកក្អក ៖
• អាហារមានជាតិខ្លាញ់ និងស្ករខ្លាំង
• សូកូឡា និង ទឹកដោះគោ ពីព្រោះវាអាចបង្កើនជាតិរំអិល និងធ្វើឲ្យការក្អករបស់អ្នកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ
• សណ្តែក និងផលិតផលធ្វើពីសណ្តែក
• អាហារមានរសជាតិហឺរ និងប្រៃខ្លាំង
• ជាតិកាហ្វេអ៊ីន និងតែ
• ស្រា
• អាហារមានជាតិមេ ឬផ្សិត ដូចជានំប៉័ង និងជ្រក់ជាដើម។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?

ផ្ទុយទៅវិញ ចូរទទួលទានចំណីអាហារណា ដែលសំបូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន ដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាពភាពស៊ាំរបស់អ្នក ក្នុងការទប់ស្កាត់នឹងផលវិបាកផ្សេងៗ៕