ទឹក​ផ្លែឈើ

អ្នកអាចគិតថា ទឹកផ្លែឈើនឹងមានសុខភាពល្អ – វាត្រូវបានផលិតចេញពីផ្លែឈើ។ ប៉ុន្តែ បញ្ហានោះគឺថា​ នៅពេលផ្លែឈើសម្បូរជាតិសរសៃ ទឹកផ្លែឈើមិនមាន។ ដូច្នេះទោះបីជាអ្នកជ្រើសរើសយកទឹកផ្លែឈើ ១០០ ភាគរយ និងចៀសវាងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករបន្ថែម (ដូចជាស្រាក្រឡុកឬស្រាទំពាំងបាយជូរ) ក៏ដោយ ក៏ពួកគេនៅតែមានរបស់ផ្អែមៗដដែល។ ឧទាហរណ៍ ៖ ទឹកទំពាំងបាយជូរមួយពែងមានជាតិស្ករ ៣៦ ក្រាម ហើយទឹកផ្លែប៉ោមមួយពែងមានជាតិស្ករ ៣១ ក្រាម – ដែលខុសគ្នាមិនឆ្ងាយពីអ្វីដែលអ្នករកឃើញនៅក្នុងទឹកក្រូចមួយកំប៉ុង ដែលមានផ្ទុក ៤៤ ក្រាម។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

កាកាវក្តៅ

អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ លោក Renee Clerkin និយាយថា ការទទួលទានកាកាវក្តៅ គឺចាំបាច់ណាស់នៅថ្ងៃរដូវរងារ (ការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភាពត្រជាក់) ប៉ុន្តែត្រូវចងចាំថា វាជាបង្អែម មិនមែនជាអាហារសម្រន់ពេលរសៀលឡើយ។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?

តែទឹកកកដែលមានជាតិផ្អែម

តែ ប្រាកដជាជំរើសដ៏ល្អ។ វាពោរពេញទៅដោយអង់ទីអុកស៊ីដង់ និងជួយបំបាត់ជំងឺ។ តែជ្រក់ដែលមានជាតិផ្អែមខ្លាំងមានផ្ទុកនូវសារធាតុ ដែលអាចលុបចោលនូវគុណប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាព។

ទឹកតែដែលគ្មានជាតិផ្អែម គឺជារបស់ដ៏ល្អបំផុតរបស់អ្នក ព្រោះវាមានផ្ទុកជាតិស្ករសូន្យ។ អ្នកអាចច្របាច់ក្រូចឆ្មារ ឬក្រូចធម្មតា ដើម្បីបង្កើនរសជាតិបន្ថែម៕