អ្វីក៏ដោយ ឲ្យតែប្រើប្រាស់ ឬទទួលទានច្រើនពេក គឺវានឹងបង្កផលវិបាក ចំពោះសុខភាពហើយ។ យ៉ាងណាមិញ ភស្តុតាងមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់អាចបង្កើនល្បឿននៃការពុកឆ្អឹង។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

ការសិក្សាមួយចំនួនទៅស្ត្រីអស់រដូវវ័យចំណាស់ ដែលប្រើប្រាស់កាហ្វេអ៊ីនច្រើនជាង ៣០០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃអាចនឹងធ្វើឲ្យមានការពុកឆ្អឹង ឬពុកឆ្អឹងកងខ្នងច្រើនជាងស្ត្រីដែលទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនតិចជាង ៣០០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

ទោះជាយ៉ាងណា អ្នកផឹកកាហ្វេ និងអ្នកផឹកតែអាចប្រឆាំងនឹងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានទាំងនេះ ដោយជំនួសដោយការបន្ថែមទឹកដោះគោទៅក្នុងភេសជ្ជៈរបស់ពួកគេ។

ការប្រើប្រាស់ទឹកក្រូចច្រើនពេកក៏ត្រូវបានបង្ហាញថាមានការផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹង ការថយចុះនៃសារធាតុផ្សំរបស់ឆ្អឹងផងដែរ។

ដើម្បីកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ទាំងនេះ អ្នកមិនគួរញ៉ាំកាហ្វេលើសពីពីរពែងក្នុងមួយថ្ងៃនោះទេ៕