គ្រាប់ធញ្ញជាតិចម្រាញ់ អាចជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារដែលមានសុខភាព ប៉ុន្តែវាមិនតែងតែជាជម្រើសល្អបំផុតទេ។ អ្នកអាចលឺអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភនិយាយអំពីធញ្ញជាតិចម្រាញ់ ឬកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់។ ពាក្យ “ចម្រាញ់” ស្តាប់ទៅមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែនិយមន័យនៃកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់អាចច្រឡំគ្នា។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
អ្នកផលិតចំណីអាហារតែងតែសម្រិតសម្រាំង ឬកែច្នៃធញ្ញជាតិដើម្បីបង្កើតផលិតផលអាហារដែលមានសភាពទន់ និងមិនសូវសំពីងសំពោង។ ឧទាហរណ៍ដ៏ពេញនិយមមួយនៃអាហារកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់ គឺនំប៉័ងពណ៌សដែលត្រូវបានផលិតចេញពីធញ្ញជាតិចម្រាញ់។
អ្នកប្រើប្រាស់ជាច្រើនចូលចិត្តរសជាតិ និងលក្ខណៈនៃនំប៉័ងពណ៌ស ព្រោះវាមានសភាពទន់ និងងាយស្រួលញ៉ាំជាងនំបុ័ងគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើវាខ្វះសារធាតុចិញ្ចឹម នំបុ័ងពណ៌សអាចជាជម្រើសដែលមិនមានសុខភាពល្អជាងនំប៉័ងគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ដើម្បីចៀសវាងអាហារូបត្ថម្ភមិនគ្រប់គ្រាន់ អ្នកផលិតចំណីអាហារពេលខ្លះបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមត្រលប់ទៅកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់ដូចជានំបុ័ងស ដើម្បីបង្កើនគុណតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភរបស់អាហារ។
នៅលើអាហារទាំងនេះ អ្នកនឹងឃើញពាក្យ “គ្រឿងបន្ថែម” ឬផលិតពោរពេញដោយគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ត្រូវចងចាំថា កាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់នៅតែខ្វះជាតិសរសៃដែលមានសុខភាពល្អ – ជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលផ្តល់ដោយគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។
បញ្ជីកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់
កាបូអ៊ីដ្រាតកែច្នៃជាច្រើនគឺជាប្រភពនៃកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់។ អ្នកនឹងរកឃើញផលិតផលទាំងនេះជាច្រើននៅក្នុងផ្នែកនំប៉័ងនៃហាងលក់គ្រឿងទេស និងនៅតាមច្រកផ្លូវដែលផ្ទុកនូវអាហារសម្រន់ និងផលិតផលប៉ាស្តា។
ប្រភពទូទៅនៃកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់
- ប៉ាស្តា (ជាពិសេសប៉ាស្តាពណ៌ស)
- អង្ករស
- អាហារសម្រន់
- នំកែកឃឺ
- នំខេក
- នំដូណាត់
- នំប៉័ងសាំងវិចទន់
- នំប៉័ងផ្អែម
- នំដុត
- នំភីហ្សា
- ហែមប័រហ្គ័រ …៕