អាហារមួយចំនួនដែលស្ត្រីគួរជៀសវាងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះដែលមិនមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់ទារកនោះរួមមាន ៖
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
• អាហារដែលមិនបានចម្អិនឲ្យបានល្អ
• ឈីសពណ៌ស និងឈីសពណ៌ខៀវ ព្រោះឈីសទាំងអស់នេះអាចនឹងមានផ្ទុកនូវបាក់តេរីដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ទារកនៅក្នុងផ្ទៃបាន
• សាច់ និងស៊ុតឆៅ ឬចម្អិនមិនបានឆ្អិនល្អ ព្រោះវាជាប្រភពនៃបាក់តេរីដែលអាចប៉ះពាល់ដល់ទារកក្នុងផ្ទៃ
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
• អាហារសមុទ្រឆៅដូចជា អយស្ទ័រ ឬស៊ូស៊ី
• ត្រីឆ្លាម ត្រីដាវ ឬត្រីម៉ាលីន ព្រោះត្រីទាំងនេះមានកម្រិតជាតិបារ៉តខ្ពស់ ហើយត្រីធូណាមានផ្ទុកជាតិបារ៉តមួយចំនួនផងដែរ ដូច្នេះវាជាការល្អបំផុតដែលអ្នកមិនត្រូវបរិភោគត្រីធូណា ៤ កំប៉ុង ឬ ត្រីធូណាស្រស់ ២ បន្ទះក្នុងមួយសប្តាហ៍
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
• មិនត្រូវបរិភោគ ថ្លើម និងអាហារដែលផលិតពីថ្លើមដូចជាសាច់ក្រកថ្លើម ព្រោះថ្លើមផ្ទុកនូវសារធាតុ Retinol នៃវីតាមីន A ក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើនដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ការអភិវឌ្ឍន៍របស់ទារក
• អ្នកគួរបញ្ឈប់ ឬកាត់បន្ថយការសេពគ្រឿងស្រវឹងក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
• អ្នកមិនគួរទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនជាង ២០០mg នៃក្នុងមួយថ្ងៃ។ អ្នកអាចប្តូរទៅជាភេសជ្ជៈគ្មានជាតិកាហ្វេអ៊ីនកូកាកូឡាក្តៅជំនួសវិញ៕