ប្រសិនបើគ្រួសក្នុងតម្រងនោមរបស់អ្នកត្រូវបានបង្កឡើងដោយកាល់ស្យូមច្រើនពេក អ្នកអាចត្រូវបានគេណែនាំឲ្យបន្ថយបរិមាណអូសាឡាតនៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។

សារធាតុ oxalates អាចការពារជាតិកាល់ស្យូមដែលត្រូវបានស្រូបយកដោយខ្លួនរបស់អ្នកហើយអាចប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងតម្រងនោមរបស់អ្នកដើម្បីបង្កើតដុំគ្រួស។

អាហារដែលមានជាតិអូសាឡាតដែលអ្នកមិនគួរញ៉ាំច្រើន ប្រសិនបើអ្នកប្រឈមនឹងជំងឺនេះរួមមាន ៖

1. មើមប៊ីត
2. ទំពាំងបារាំង
3. សូកូឡា
4. ពពួកបឺរី
5. ឃិនឆាយ
6. គ្រាប់អាល់ម៉ុន
7. សណ្តែកដី
8. គ្រាប់ស្វាយចន្ទី
9. ផលិតផលសណ្តែក
10. គ្រាប់ធញ្ញជាតិ ម្សៅអង្ករ ស្រូវសាឡី។

កុំបន្ថយបរិមាណជាតិកាល់ស្យូមនៅក្នុងចំណីអាហាររបស់អ្នក លុះត្រាតែគ្រូពេទ្យផ្តល់យោបល់ឲ្យអ្នក។ នេះដោយសារតែជាតិកាល់ស្យូមមានសារសំខាន់ខ្លាំងណាស់ក្នុងការថែរក្សាឆ្អឹង និងធ្មេញដែលមានសុខភាពល្អ។

របបអាហាររបស់អ្នក។ អ្នកក៏អាចត្រូវបានគេចេញវេជ្ជបញ្ជាដើម្បីផ្លាស់ប្តូរកម្រិតនៃទឹកអាស៊ីតឬអាល់កាឡាំងក្នុងទឹកនោមរបស់អ្នក៕