អ្នកដែលចេញទៅញ៉ាំអាហារនៅខាងក្រៅ អាចញ៉ាំកាឡូរី ជាមធ្យម ជាង ២០០ កាឡូរី ច្រើនជាង ដែលពួកគេចម្អិនអាហារញ៉ាំនៅផ្ទះ។ ​ពួកគេក៏ញ៉ាំខ្លាញ់ ស្ករ និងជាតិប្រៃច្រើនផងដែរ។ ដូច្នេះ ការញ៉ាំអាហារក្នុងផ្ទះ គឺល្អជាង។

អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?

វានឹងមិនមែនជាបញ្ហា សម្រាប់សុខភាពរបស់មនុស្ស ប្រសិនបើចំណីអាហារ គឺស្រដៀងគ្នាទៅនឹងអាហារនៅក្រៅ ធៀបទៅនឹងអាហារនៅផ្ទះនោះ។

អ្នកស្រាវជ្រាវបានមើលលើការស្រាវជ្រាវ លើការឆ្លើយតបរបស់មនុស្សជាង ១២ ០០០ នាក់ ដែលមានអាយុចន្លោះពី ២០ ទៅ ៦៤ ឆ្នាំ ដែលត្រូវបានគេអង្កេត។ អ្នកចូលរួម បានឆ្លើយសំណួរ អំពីអ្វីដែលពួកគេបានញ៉ាំ។

អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ

អ្នកដែលបានញ៉ាំអាហារលឿនៗ (fast-food) នៅនឹងកន្លែងលក់ ឬនៅភោជនីយដ្ឋាន ដោយសេវាកម្មពេញលេញ បានញ៉ាំជាមធ្យម ១៩៤ ឬ ២០៥ កាឡូរីក្នុងមួយថ្ងៃ។ ពួកគេក៏បានញ៉ាំអាហារ ដែលមានជាតិខ្លាញ់ ៣ ក្រាម និងជាតិប្រៃ ២៩៦ មីលីក្រាមផងដែរ។

ការស្រាវជ្រាវពីមុនបានរកឃើញថា ៣៦ ភាគរយនៃមនុស្សពេញវ័យបានញ៉ាំអាហារ ភេសជ្ជៈ ឬទាំងពីរតែម្តង នៅនឹងអាហារដ្ឋានក្នុងមួយថ្ងៃ ហើយ ២៧ ភាគរយ បានញ៉ាំវា នៅនឹងភោជនីយដ្ឋានដែលមានបម្រើសេវាកម្មពេញ។ ជាមួយនឹងចំនួននេះ Powell បានប៉ាន់ស្មានថា មនុស្សនៅសហរដ្ឋអាមេរិក បានញ៉ាំកាឡូរីបន្ថែម ២៤ ០០០ ក្នុងមួយឆ្នាំ នៅពេលដែលពួកគេបានញ៉ាំនៅក្រៅផ្ទះ។

ប្រសិនបើអ្នកអាច ចូរសុំអាហារពាក់កណ្តាល។ នៅពេលដែលមានជម្រើស ជ្រើសរើសយកបន្លែ និងសាឡាត់ ជាជាងសាច់។ ហើយអ្នកអាចផឹកទឹកសុទ្ធ ជំនួសអោយផឹកទឹកក្រូច៕