អ្នកជំនាញបានបង្ហាញពីរបៀបដែលសារធាតុក្នុងតែអាចរារាំងដល់ការស្រូបយកវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែរបស់រាងកាយ។
ប៉ុន្តែ អ្នកជំនាញម្នាក់បានព្រមានថា ការផឹកតែច្រើន ពេកអាចជះឥទ្ធិពលអវិជ្ជមានដល់សុខភាពរបស់អ្នក។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
វេជ្ជបណ្ឌិត Grace Farhat សាស្រ្តាចារ្យផ្នែកវិទ្យាសាស្ត្រអាហារ និងអាហារូបត្ថម្ភនៅសាកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្រ្ត Liverpool Hope បារម្ភថា មនុស្សមួយចំនួនអាចនឹងចាត់ទុកការស្នាក់នៅផ្ទះកំឡុង Covid-19 របស់ពួកគេថាជាថ្ងៃឈប់សម្រាក ហើយអាចញ៉ាំរបបអាហារខុសធម្មតា និងការទទួលទានភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេក។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
គាត់បានព្រមានថា សារធាតុ tannins ដែលមាននៅក្នុងតែអាចរារាំងការស្រូបយកវីតាមីន និងជាតិរ៉ែសំខាន់ៗដូចជាជាតិដែក និងកាល់ស្យូម ដែលអាចជាបញ្ហាដ៏ពិត ប្រសិនបើអ្នកពិបាកក្នុងការទទួលបានផ្លែឈើ និងបន្លែគ្រប់គ្រាន់នៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។
នេះបណ្តាលមកពី tannins ដែលជាសមាសធាតុធម្មជាតិត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងតែ។ ពួកវាអាចភ្ជាប់ជាមួយរ៉ែនិងអត្រាស្រូបយកទាបជាង។
តែ ដូចជាកាហ្វេ វាក៏ជាប្រភពនៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនផងដែរ ដែលគាត់បានណែនាំឱ្យទទួលទានក្នុងកម្រិតមធ្យមប៉ុណ្ណោះ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ដើម្បីឱ្យមានសុវត្ថិភាព និងផ្អែកលើការសិក្សាមុនៗ វេជ្ជបណ្ឌិតនេះបានណែនាំឱ្យកំរិតការទទួលទានរបស់អ្នកឱ្យនៅក្រោម ៤ ទៅ ៥ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ។ លោកស្រីមានប្រសាសន៍ថា “បញ្ហានេះមិនមានហានិភ័យដល់សុខភាពទេដូច្នេះ សូមព្យាយាមកុំទទួលទានវាលើសពីនេះ”។ ហើយការទុកគំលាតមួយម៉ោងរវាងអាហារ និងភេសជ្ជៈ គឺជាមធ្យោបាយល្អ៕