អាជ្ញាធរសុវត្ថិភាពចំណីអាហាររបស់អ៊ឺរ៉ុបបានបញ្ជាក់ថា បច្ចុប្បន្ននេះមិនមានភ័ស្តុតាងណាមួយបញ្ជាក់ថាវីរុសកូវីដ-១៩ ត្រូវបានបញ្ជូន ឬឆ្លងតាមរយៈការបរិភោគអាហារទេ។
ទោះបីជាវាមិនទំនងថាវីរុសនឹងឆ្លងតាមរយៈអាហារកខ្វក់ក៏ដោយក៏ការអនុវត្តសុវត្ថិភាពចំណីអាហារល្អតែងតែត្រូវបានណែនាំដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដែលបណ្តាលមកពីចំណីអាហារ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ដូច្នេះ នៅពេលដោះស្រាយ ឬរៀបចំអាហារត្រូវប្រាកដថា ៖
- លាងដៃរបស់អ្នករយៈពេល ២០ វិនាទីជាមួយសាប៊ូ មុន និងក្រោយពេលរៀបចំ ឬបរិភោគអាហារ
- គ្របមាត់ និងច្រមុះរបស់អ្នកដោយប្រើក្រដាសស្អាត ឬដៃអាវរបស់អ្នកនៅពេលដែលអ្នកក្អក ឬកណ្តាស់ ហើយចាំលាងដៃរបស់អ្នកបន្ទាប់ពីនោះ
- លាងបន្លែ និងផ្លែឈើមុនពេលបរិភោគ
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- សម្លាប់មេរោគលើផ្ទៃ និងវត្ថុ មុន និងក្រោយពេលប្រើ
- ទុកអាហារឆៅ និងចម្អិនដាច់ដោយឡែកពីគ្នាដើម្បីចៀសវាងអតិសុខុមប្រាណដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ពីអាហារឆៅរាលដាលដល់អាហារដែលត្រៀម ឬចម្អិនរួចជាស្រេច
- ប្រើប្រដាប់ប្រដារប្រើប្រាស់/បន្ទះក្តារបន្ទះឈីបផ្សេងៗគ្នាសម្រាប់អាហារឆៅ និងឆ្អិនដើម្បីការពារពីការឆ្លង
- ត្រូវប្រាកដថាចម្អិនអាហារ និងកំដៅអាហារឱ្យមានសីតុណ្ហភាពគ្រប់គ្រាន់ (≥៧២ អង្សារសេរយៈពេល ២ នាទី)៕