ខណៈពេលបច្ចុប្បន្ននេះមិនមានភ័ស្តុតាងបង្ហាញពីស្បៀងអាហារ ឬការវេចខ្ចប់ចំណីអាហារដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការឆ្លងជំងឺកូវីដ-១៩ (COVID-19) ទេ វាអាចថាមនុស្សអាចឆ្លងតាមរយៈការប៉ះលើផ្ទៃ ឬវត្ថុដែលឆ្លងដោយវីរុស ហើយបន្ទាប់មកប៉ះមុខរបស់ពួកគេ។ ។ ទោះយ៉ាងណា ហានិភ័យខ្ពស់គឺមកពីការទាក់ទងជិតស្និទ្ធជាមួយមនុស្សដទៃទៀត នៅពេលទិញទំនិញ ឬទទួលអាហារ។ ដូចរាល់ដង អនាម័យល្អមានសារៈសំខាន់ណាស់នៅពេលប៉ះកាន់ចំណីអាហារ ដើម្បីការពារពីជំងឺដែលបង្កឡើងដោយអាហារ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
យករបស់វេចខ្ចប់ដែលមិនចាំបាច់ចេញ ហើយបោះចោលទៅក្នុងធុងសំរាមដែលមានគំរប។ ការវេចខ្ចប់ដូចជាកំប៉ុងអាចត្រូវបានជូតសម្អាតដោយប្រើថ្នាំសំលាប់មេរោគមុនពេលបើក ឬទុក។ លាងដៃរបស់អ្នកជាមួយសាប៊ូ និងទឹកយ៉ាងហោចណាស់ ២០ វិនាទី ឬប្រើដៃជូតអាល់កុលភ្លាមៗ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
លាងសម្អាតផលិតផលដែលមិនបានរៀបចំទុកដូចជាផ្លែឈើ និងបន្លែ លាងសម្អាតយ៉ាងហ្មត់ចត់នៅក្រោមទឹកហូរ។
គន្លឹះអនាម័យអាហារទូទៅ
- លាងដៃរបស់អ្នកយ៉ាងហ្មត់ចត់ជាមួយសាប៊ូ និងទឹកយ៉ាងហោចណាស់ ២០ វិនាទីមុនពេលរៀបចំម្ហូប។
- អ្នកប្រើប្រាស់បន្ទះក្តារ ឬជ្រុញដាច់ដោយឡែក ដើម្បីរៀបចំសាច់ និងត្រីគ្មានសាច់។
- ចំអិនម្ហូបទៅសីតុណ្ហភាពដែលបានណែនាំ។
- នៅពេលដែលអាចធ្វើទៅបាន សូមរក្សាទុករបស់របរដែលអាចខូចបានក្នុងទូរទឹកកក ឬកក ហើយយកចិត្តទុកដាក់លើកាលបរិច្ឆេទផុតកំណត់ផលិតផល។
- លាងដៃរបស់អ្នកជាមួយសាប៊ូ និងទឹកយ៉ាងហោចណាស់ ២០ វិនាទីមុនពេលញ៉ាំ ហើយត្រូវប្រាកដថាកូនរបស់អ្នកធ្វើដូចគ្នា។
- ប្រើប្រដាប់ប្រដា និងចានស្អាតជានិច្ច៕