ការចម្អិន និងទទួលទានអាហារពិតជាមានសារៈសំខាន់ណាស់សម្រាប់ស្ត្រីជាម្តាយ។ ប្រសិនបើអ្នកធ្វេសប្រហែស មិនថាក្នុងពេលចម្អិន ឬពេលកំពុងញ៉ាំនោះ វាអាចបង្កផលប៉ះពាល់ធ្ងន់ធ្ងរចំពោះអ្នក និងកូនបានយ៉ាងងាយ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាគន្លឹះមាសមួយចំនួនដែលអ្នកម្តាយអាចធ្វើបាន ដើម្បីការពារគ្រោះថ្នាក់នានា ព្រមទាំងទទួលបានអាហារដ៏ឆ្ងាញ់ ហើយមានសុខភាពល្អទៀតផង ៖
1. ចូរលាងសមាតផ្លែឈើ និងបន្លែ ដើម្បីដកយកដានទាំងអស់នៃដី ដែលអាចមានជាតិពុល ដែលជាពពួកប៉ារ៉ាស៊ីតបង្កផលប៉ះពាល់ដល់ទារកដែលមិនទាន់កើត។
2. ត្រូវលាងសម្អាតប្រដាប់ប្រដាទាំងអស់ និងដៃរបស់អ្នក មុន និងបន្ទាប់ពីរៀបចំធ្វើម្ហូបអាហាររួច
3. អ្នកត្រូវប្រាកដថា អាហារឆៅ ត្រូវបានរក្សាទុកដោយឡែកពីអាហារដែលត្រៀមទុកជាមុន បើមិនដូច្នេះទេ វានឹងមានគ្រោះថ្នាក់នៃការចម្លងរោគគ្នា
4. ប្រើកាំបិតដាច់ដោយឡែកមួយ និងជ្រុញសម្រាប់សាច់ឆៅ
5. ចម្អិនអាហារ ជាពិសេសគឺសាច់ និងស៊ុតឲ្យបានឆ្អិនល្អ ហើយយកល្អ កុំញ៉ាំអាហារបែបឆៅៗ
6. ជ្រើសរើសអាហារដែលមានសុខភាពល្អ និងគ្មានសារធាតុគីមី
7. ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរញ៉ាំអាហារកំប៉ុង អាហារដាក់មេ ឬអាហារឆ្អិនស្រាប់ៗហើយនោះទេ។ល៕