គ្មានភ័ស្តុតាងណាបង្ហាញថា ម្ហូបអាហារហឹរ មានឥទ្ធិពលលើការបង្ខំឲ្យការសម្រាលចាប់ផ្តើមនោះទេ។

ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលត្រៀមខ្លួនដើម្បីឲ្យសម្រាលកូនច្រើនតែស្វែងរកវិធីនានា ដើម្បីលើកទឹកចិត្តឲ្យរាងកាយរបស់ពួកគេសម្រាលកូនបានដោយសុវត្ថិភាព និងត្រឹមត្រូវ។

ហើយអ្នកប្រហែលជានឹងលឺរឿងរ៉ាវនៃការទទួលទានគ្រឿងទេស ឬម្ហូបអាហារហឹរ ថាអាចបង្កើនការសម្រាលកូន។ ប៉ុន្តែ ជាការពិត គ្មានគ្រឿងទេស ឬចំណីអាហារណា ត្រូវបានគេបង្ហាញឲ្យដឹងថា វាត្រូវបានគេរកឃើញដោយវិទ្យាសាស្រ្តទេ។

មនុស្សខ្លះជឿថា ម្ហូបអាហារហឹរ នាំឲ្យមានការកន្ត្រាក់ដោយការរំញោចប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ អ្នកផ្សេងទៀតបានបង្ហាញថា ម្ហូបអាហារហឹរបង្កើនផលិតកម្មអ័រម៉ូន prostaglandin ដែលអាចជួយផ្លាស់ប្តូរដំណើរការសម្រាលផងដែរ។ អ្នកផ្សេងទៀតបានចង្អុលបង្ហាញថា ការរលាកក្រពះពោះវៀនរបស់ម្តាយ និងស្បូនរបស់នាងមិនត្រូវបានភ្ជាប់ទេ។

ជាការពិតណាស់ វាគ្មានគ្រោះថ្នាក់ទេក្នុងការទទួលទានអាហារហឺរ មានរសជាតិខ្លាំង ដូចជាម្ទេស ខ្ទឹម ឬភីហ្សាដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ ប៉ុន្តែ អ្នកមិនត្រូវញ៉ាំវាលើសកម្រិតនោះទេ ពីព្រោះ វាអាចធ្វើឲ្យអ្នកឈឺក្រពះបាន៕