អាំងស៊ុយលីន គឺជាអ័រម៉ូនមួយប្រភេទ ដែលជាសារធាតុគីមីមួយ ត្រូវបានផលិតនៅក្នុងផ្នែកមួយនៃរាងកាយ ដើម្បីឲ្យមានសកម្មភាពមួយផ្សេងទៀត។ វាគឺជាប្រូតេអ៊ីន ដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការកំណត់កម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម ដែលជាផ្នែកមួយនៃការរំលាយអាហារ។

រាងកាយមនុស្សផលិតអាំងស៊ុយលីននៅក្នុងលំពែង ហើយអ័រម៉ូននេះត្រូវបានបញ្ចេញដោយកោសិកាបេតារបស់វាជាចម្បងក្នុងការឆ្លើយតបទៅនឹងជាតិស្ករ។

កោសិកាបេតានៃលំពែង ត្រូវបានរចនាឡើងយ៉ាងល្អឥតខ្ចោះ “ឧបករណ៍ចាប់សញ្ញាប្រេង” ដែលរំញោចដោយជាតិគ្លុយកូស។

នៅពេលកម្រិតជាតិស្ករកើនឡើងនៅក្នុងផ្លាស្មានៃឈាម ការស្រូបយក និងការរំលាយអាហារដោយកោសិកាលំពែងរបស់បេតាត្រូវបានធ្វើឲ្យប្រសើរឡើង ដែលនាំឲ្យមានអាំងស៊ុយលីន។

អាំងស៊ុយលីន អាចជួយគ្រប់គ្រងនូវកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមិនឲ្យខ្ពស់ពេក៕