ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយទៀតបានរកឃើញថា អ្នកដែលផឹកកាហ្វេ មានហានិភ័យនៃការស្លាប់ទាបជាងអ្នកដែលមិនចេះញ៉ាំកាហ្វេ។
ការស្រាវជ្រាវមួយនេះក៏បានរកឃើញផងដែរថា អ្នកដែលទទួលទានកាហ្វេពី ២ ទៅ ៣ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ មានការថយចុះហានិភ័យនៃការស្លាប់មុនកំណត់ ជាងអ្នកដែលមិនផឹកកាហ្វេ ១២ ភាគរយ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ការស្រាវជ្រាវដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅ JAMA Internal Medicine បានរកឃើញថាអ្នកមនុស្សដែលផឹកកាហ្វេ ៣ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃមានអាយុវែងជាងអ្នកដែលមិនទទួលទាន។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានតាមដានលើមនុស្សជិត ៥ លាននាក់ដែលមានអាយុពី ៣៨ ឆ្នាំទៅ ៧៣ ឆ្នាំពីឆ្នាំ ២០០៦ ដល់ឆ្នាំ ២០១៦ ហើយបានរកឃើញថា មានការថយចុះហានិភ័យនៃការស្លាប់ គឺពិតប្រាកដ ចំពោះអ្នកដែលផឹកកាហ្វេ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ដោយសារតែក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវសង្កេតឃើញការថយចុះនៃអត្រាមរណៈក្នុងចំណោមអ្នកផឹកកាហ្វេអ៊ីន ពួកគេជឿថា គ្រាប់កាហ្វេដែលមិនមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន មានផលយូរអង្វែង។
យោងតាមគេហទំព័រ Livestrong.com គ្រាប់កាហ្វេ មានសារធាតុរ៉ែ និងវីតាមីនដូចជាជាតិកាល់ស្យូមម៉ាញ៉េស្យូម ផូស្វ័រ និងប៉ូតាស្យូម។ វាក៏ផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរួមមានអាស៊ីត chlorogenic ដែលជួយបន្ថយសម្ពាធឈាម និងជួយសម្រកទម្ងន់។ WebMD រាយការណ៍ថា កាហ្វេមួយពែងជារៀងរាល់ថ្ងៃ អាចជួយបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ និងជំងឺវង្វេងវង្វាន់៕