ថ្នាំគ្រាប់វីតាមីន មិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទេ! វីតាមីន D កាល់ស្យូម និងវីតាមីន Cមិនមានប្រយោជន៍ច្រើនទេ។
គេប្រហែលជានិយាយបានត្រឹមត្រូវ ថាមិនមានអ្វីជំនួសឲ្យការញ៉ាំអាហារសុខភាពនោះទេ។
ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានរកឃើញថាវីតាមីន D កាល់ស្យូម និងវីតាមីន C មិនមានឥទ្ធិពលលើការបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ការគាំងបេះដូង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ឬការស្លាប់មុនអាយុនោះទេ។
អ្នកដឹកនាំការស្រាវជ្រាវ និងជាសាស្ត្រាចារ្យផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភរបស់សាកលវិទ្យាល័យតូរ៉ុនតូបាននិយាយនៅក្នុងការចេញផ្សាយមួយថា “យើងមានការភ្ញាក់ផ្អើលខ្លាំងណាស់ ដែលបានរកឃើញផលប៉ះពាល់វិជ្ជមានតិចតួចនៃថ្នាំបំប៉នទូទៅបំផុតដែលមនុស្សប្រើប្រាស់”។ ការពិនិត្យឡើងវិញរបស់យើងបានរកឃើញថា ប្រសិនបើអ្នកចង់ប្រើវីតាមីនចម្រុះ វីតាមីន D កាល់ស្យូមឬវីតាមីន C វាមិនបង្កគ្រោះថ្នាក់អ្វីនោះទេ ប៉ុន្តែវាមិនមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីនោះទេ។
ការស្រាវជ្រាវបានពិនិត្យលើទិន្នន័យវីតាមីន A, B1, B2, B3 (niacin), B6, B9 (អាស៊ីតហ្វូលិក), C, D និង E និងសារជាតិរ៉ែរួមមានជាតិកាល់ស្យូម ជាតិដែក ស័ង្កសី ម៉ាញ៉េស្យូម និងសេលេនីញ៉ូម។
ថ្នាំតែមួយគត់ដែលការសិក្សាបានរកឃើញថាមានប្រយោជន៍ គឺអាស៊ីតហ្វូលីក និងវីតាមីន B។ អាស៊ីតនៅលើខ្លួនវា និងនៅពេលបញ្ចូលគ្នាជាមួយនឹងវីតាមីន B អាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ ផ្ទុយមកវិញ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថាការណែនាំ Niacin និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មទៅនឹងរបបអាហារដែលមិនត្រូវការអាចមានតិចតួច – តែអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការស្លាប់មុនអាយុ។
ការស្រាវជ្រាវទាំងនេះបានបង្ហាញថា មនុស្សគួរតែដឹងអំពីថ្នាំដែលពួកគេកំពុងប្រើ ហើយធានាថាពួកគេអាចអនុវត្តបាន ចំពោះវីតាមីន ឬកង្វះសារធាតុរ៉ែដែលពួកគេត្រូវបានណែនាំដោយអ្នកផ្តល់សេវាថែទាំសុខភាពរបស់ពួកគេ។ វាមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនណាស់ ដើម្បីពឹងផ្អែកលើរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ដើម្បីទទួលបានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។
រហូតមកដល់ពេលនេះ គ្មានការស្រាវជ្រាវលើថ្នាំគ្រាប់បំប៉នដែលបានបង្ហាញយើងពីអ្វីដែលល្អជាងការទទួលទានអាហារមានសុខភាពល្អឡើយ៕