រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកនិយាយថា សហរដ្ឋអាមេរិកបានសន្យាកាត់បន្ថយកាកសំណល់អាហារ (ការខ្ជះខ្ជាយអាហារ) ឲ្យបាន ៥០ ភាគរយនៅត្រឹមឆ្នាំ ២០៣០ ។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកផ្តល់យោបល់ទាំងនេះ ដើម្បីជួយសម្រេចគោលដៅជាតិ ៖

  • រៀបចំបញ្ជីទិញទំនិញមុនពេលទៅផ្សារ ដើម្បីចៀសវាងការទិញហួសកម្រិត។
  • បើមាន សូមជ្រើសរើសផ្លែឈើ ឬបន្លែដែលតែងតែទុកសល់នៅតាមហាង ប៉ុន្តែមានសុវត្ថិភាពក្នុងការបរិភោគ។
  • នៅពេលញ៉ាំក្រៅ សូមសួររកចានតូចជាងមុន ដើម្បីការពារការញ៉ាំសល់ និងកុំឲ្យអ្នកហួសចំណុះ។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?

  • ទុកអាហារនៅក្នុងទូរទឹកកកនៅសីតុណ្ហភាព ៤០ អង្សារសេ ឬខាងក្រោមដើម្បីរក្សាសុវត្ថិភាព។
  • ដាក់បន្លែកាត់ ឬចិតសំបកទុកក្នុងទូរទឹកកកដើម្បីឲ្យវាស្រស់។
  • ប្រើម៉ាស៊ីនទឹកកករបស់អ្នកដើម្បីការពារអាហារពីការអាក្រក់។
  • ត្រូវដឹងពីកាលបរិច្ឆេទផុតកំណត់នៅលើអាហាររបស់អ្នក។ ដឹងថាអាហារមួយចំនួនអាចត្រូវបានប្រើប្រាស់ដោយសុវត្ថិភាពនៅលើកញ្ចប់។ ប៉ុន្តែត្រូវចៀសវាងអាហារណាដែលមានក្លិនក្រអូបមានក្លិនស្អុយ។
  • ប្រសិនបើអ្នករៀបចំម្ហូបច្រើនសម្រាប់ពិធីជប់លៀង សូមខ្ចប់ផ្ញើរអ្នកមកលេងផង៕