មនុស្សគ្រប់គ្នាត្រូវការអំបិលខ្លះ ដើម្បីជួយរក្សាតុល្យភាពនៃសារធាតុរាវ។ រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកព្រមានថា ប៉ុន្តែអំបិលច្រើនពេកអាចបណ្តាលឲ្យអ្នកកើនវត្ថុរាវ និងបង្កើនសម្ពាធឈាម។

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកបាននិយាយថា អំបិលប្រហែល ៧៥ ភាគរយដែលអ្នកទទួលទាន គឺមកពីអាហារកែច្នៃ។

(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

ទីភ្នាក់ងារនេះផ្តល់ជូននូវការណែនាំទាំងនេះ ដើម្បីកាត់បន្ថយការប្រើប្រាស់អំបិល ៖

(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

  • បរិភោគផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់ៗបន្ថែមទៀត។
  • បរិភោគអាហារដែលសំបូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូម រួមមានបន្លែបៃតង និងស្លឹកចេក។ ប៉ូតាស្យូម អាចជួយកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់នៃសូដ្យូមលើសម្ពាធឈាម។
  • ប្រើអាហារតាមរដូវជាមួយរុក្ខជាតិ និងគ្រឿងទេសជំនួសឲ្យអំបិល។
  • ជ្រើសរើសអាហារសម្រន់ដែលមិនមានជាតិខ្លាញ់។
    អានស្លាកអាហារ ហើយជ្រើសរើសអាហារដែលមានជាតិសូដ្យូមទាប៕