ចង្ក្រានសុខភាពមីក្រូវ៉េវដែលគ្រប់គ្រងដោយរដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកគួរតែមានសុវត្ថិភាពក្នុងការប្រើប្រាស់ដោយមិនមានការប្រថុយនឹងបរិមាណវិទ្យុសកម្មដែលមិនមានសុខភាពល្អ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
ការដុតពីធុងក្តៅ អាហារចម្អិនខ្លោច ឬការដាំទឹកក្តៅ គឺជារឿងមួយទៀត។
រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថអាមេរិកបានផ្តល់ជូននូវព័ត៌មានជំនួយទាំងនេះដើម្បីជួយធានាដល់ការប្រើប្រាស់មីក្រូវ៉េវរបស់អ្នកប្រកបដោយសុវត្ថិភាព ៖
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
- អនុវត្តតាមការណែនាំទាំងអស់នៅក្នុងសៀវភៅណែនាំរបស់អ្នកផលិត
- ប្រើធុងម៉ាស៊ីនមីក្រូវ៉េវដែលមានសុវត្ថិភាព ដែលពួកវាមិនគួរធ្វើពីដែក ឬប្លាស្ទិកដែលអាចរលាយបានឡើយ
- ជៀសវាងទឹកដែលមានកម្តៅខ្លាំង ដែលអាចនាំឲ្យមានបញ្ហា
- ពិនិត្យមើលការខូចខាតណាមួយមីរបស់ក្រូវ៉េវ រនាំងទ្វារ ឬរនាបដែលអាចបណ្តាលឲ្យលេចធ្លាយជាតិវិទ្យុសកម្ម។
- កុំប្រើមីក្រូវ៉េវដែលមានមានធ្លុះធ្លាយ ឬច្រេះ៕