ការរក្សាទុកអាហារនៅកន្លែងដែលត្រឹមត្រូវនៅក្នុងផ្ទះបាយមិនត្រឹមតែអាចធ្វើឲ្យអាហាររបស់អ្នកបានយូរ និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេប៉ុន្តែថែមទាំងអាចជួយការពារអ្នកពីជំងឺដែលបណ្តាលមកពីអាហារថែមទៀតផង។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
បណ្ឌិត្យសភាសារធាតុចិញ្ចឹម និងអាហារសហរដ្ឋអាមេរិចនិយាយថា ទូទឹកកក គឺជាកន្លែងដ៏ត្រឹមត្រូវសម្រាប់ ៖
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- ទឹកឃ្មុំ ប៉េងប៉ោះ ដំឡូង ខ្ទឹមបារាំង នំបុ័ង និងប័រសណ្តែកដី
- ប្រេងអូលីវ និងប្រេងគ្រាប់ធញ្ញជាតិត្រូវបានរក្សាទុកយ៉ាងល្អបំផុតនៅក្នុងទូរទឹកកក ដើម្បីការពារពួកគេពីការប្រែពណ៌។ ប្រសិនបើពួកវាឡើងកកនៅក្នុងទូរទឹកកក ចូរយកត្រឡប់ពួកវាទៅសីតុណ្ហភាពក្នុងបន្ទប់ មុនពេលប្រើ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
- ឈីសមានរសជាតិឆ្ងាញ់បំផុតនៅសីតុណ្ហភាពបន្ទប់ ប៉ុន្តែវាគួរតែត្រូវបានរក្សាទុកក្នុងទូទឹកកករហូតដល់អ្នកត្រៀមខ្លួនញ៉ាំ។
ប័រគួរតែត្រូវបានរក្សាទុកនៅក្នុងទូរទឹកកក ដើម្បីជៀសវាងការចម្លងរោគបាក់តេរី។ ប៉ុន្តែយកវាចេញពីទូរទឹកកកមុនពេលប្រើដើម្បីឲ្យវាទន់ និងងាយរលាយ៕