របាយការណ៍ថ្មីមួយបានរកឃើញថា យុវជនជនជាតិអាមេរិកាំងកំពុងទទួលទានទឹកក្រូច និងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករតិចជាងមុន និងទទួលបានកាឡូរីតិចជាងពីមុន។
អ្នកស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា ប៉ុន្តែកុមារដែលមានជីវភាពធូរធារហាក់ កំពុងតែទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនជាងកូនក្មេងក្នុងគ្រួសារក្រីក្រ។
ឧទាហរណ៍ ភាគរយនៃកុមារដែលមកពីផ្ទះអ្នកមានផឹកភេសជ្ជៈផ្អែមយ៉ាងហោចណាស់មួយថ្ងៃបានធ្លាក់ចុះពីប្រមាណ ៨២% ក្នុងឆ្នាំ ២០០៣ ដល់ ៦៨% ក្នុងឆ្នាំ ២០១៤ ។ ប៉ុន្តែសម្រាប់កុមារក្រីក្រ – អ្នកដែលគ្រួសារបានចុះឈ្មោះក្នុងកម្មវិធីជំនួយអាហារូបត្ថម្ភបន្ថែម (SNAP) ការទទួលទានភេសជ្ជៈដែលមានជាតិផ្អែមប្រចាំថ្ងៃបានធ្លាក់ចុះពី ៨៤% ក្នុងឆ្នាំ ២០០៣ មក ៧៥,៦% ក្នុងឆ្នាំ ២០១៤ ដែលជាការថយចុះតិចតួចប៉ុណ្ណោះ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
SNAP គឺជាកម្មវិធីសហព័ន្ធសហរដ្ឋអាមេរិកដែលផ្តល់ជំនួយស្បៀងអាហារដល់ប្រជាជនអាមេរិកដែលមានប្រាក់ចំណូលទាបជាង ៤០ លាននាក់ក្នុងមួយខែ ដែលក្នុងនោះពាក់កណ្តាលគឺជាកុមារ។
អ្នកស្រាវជ្រាវជាន់ខ្ពស់ នាង Sara Bleich បាននិយាយថា“ ជារួម លទ្ធផលរបស់យើងបានបញ្ជាក់ថា ការខិតខំដើម្បីកាត់បន្ថយការប្រើប្រាស់ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករក្នុងកំឡុងពេលមួយទសវត្សរ៍កន្លងមកនេះទទួលបានជោគជ័យ”។ Sara Bleich ស្ថិតនៅផ្នែកដេប៉ាតឺម៉ង់គោលនយោបាយនិងការគ្រប់គ្រងសុខភាពនៅសាលាវេជ្ជសាស្រ្ត Harvard T.H. ក្នុងរដ្ឋបូស្តុន។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ក្រុមរបស់នាងបានរាយការណ៍ពីការរកឃើញរបស់ពួកគេនៅថ្ងៃទី ២១ ខែវិច្ឆិកា ក្នុងទិនានុប្បវត្តិវេជ្ជសាស្ត្រអាមេរិកាំង។
ទោះបីជាមានការកែលម្អខ្លះក៏ដោយ ក្រុមរបស់នាងបានសង្កត់ធ្ងន់ថា ក្មេងៗនៅតែទទួលទានភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីខ្ពស់ដដែល។
អ្នកស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា ជារួម ៦១% នៃកុមារ និងក្មេងជំទង់ទាំងអស់ទទួលទានភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករក្នុងថ្ងៃធម្មតា ហើយចំនួននេះក៏កើនឡើងខ្ពស់ផងដែរ – ប្រហែល ៧៦% សម្រាប់កុមារមកពីគ្រួសារដែលបានចុះឈ្មោះក្នុង SNAP។
អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភពីរនាក់ដែលមិនទាក់ទងនឹងការសិក្សាថ្មីនេះបាននិយាយថា ទិន្នន័យនេះ គឺជាការលើកទឹកចិត្ត ប៉ុន្តែមានកិច្ចការជាច្រើនទៀតដែលយើងត្រូវធ្វើ។
នៅក្នុងគំនិតរបស់នាង “ភេសជ្ជៈដែលមានសុខភាពល្អដែលខ្ញុំណែនាំ គឺទឹក ឬទឹកដោះគោ
វេជ្ជបណ្ឌិត Michael Grosso ជាប្រធានផ្នែកគ្រូពេទ្យកុមារនៅមន្ទីរពេទ្យ Northwell Health’s Huntington ជឿជាក់ថា ភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់កុមារ៕