ត្រសក់ស្រស់ផ្ទុកទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូមច្រើនជាង ៤០ភាគរយ សូដ្យូម ១០ភាគរយ កាលស្យូម ៧.៥ភាគរយ ផូស្វ័រ ២០ភាគរយ ក្លរ ៧ភាគរយ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ការញ៉ាំទឹកត្រសក់ក៏មានប្រយោជន៍ និងសារៈសំខាន់របស់វាច្រើនណាស់ដែរ។
ទឹកត្រសក់នេះគឺជាភ្នាក់ងារផ្តល់ជាតិទឹកដល់រាងកាយយ៉ាងល្អបំផុតមួយ។ ទឹកត្រសក់មិនត្រឹមតែត្រូវបានគេចាត់ទុកថាអាចជួយព្យាបាលជំងឺបានទេ តែក៏ជួយពង្រឹងដល់ការលូតលាស់សក់ ភាពរឹងមាំរបស់ក្រចក បង្កើនថាមពល និងផ្តល់ភាពរស់ឡើងវិញរបស់ស្បែកបានដែរ។ ទឹកត្រសក់នឹងជួយជំរុញដល់ភាពធម្មតារបស់សម្ពាធឈាម ដូច្នេះវាត្រូវបានគេណែនាំឲ្យប្រើទាំងអ្នកជំងឺឡើសសម្ពាធឈាម និងខ្សោយសម្ពាថឈាម។ លើសពីនេះទៅទៀត វាជាឱសថដ៏ចាំបាច់ក្នុងការព្យាបាលជំងឺស្បែក។ ក្នុងករណីបែបនេះ ដើម្បីទទួលបានភាពជោគជ័យនៃការពញយាបាល ទាល់តែប្រើប្រាស់ទឹកត្រសក់នេះជាទៀងទាត់ និងប្រើជាម៉ាសបិតមុខផង។ ការលាយទឹកត្រសក់ជាមួយទឹកការ៉ុត និងជំរុញដល់សមត្ថភាពនៃគុណប្រយោជន៍របស់វាកាន់តែខ្លាំង។ មួយវិញទៀត វាក៏អាចប្រើដើម្បីព្យាបាលជំងឺ Rheumatism ដែរ។
បើសិនជាអ្នកមានបញ្ហាជំងឺតាអក ចូរញ៉ាំទឹកត្រសក់ស្រស់មួយកែវជារៀងរាល់ថ្ងៃទៅ។ ប៉ុន្តែចូរចាំថា មិនត្រូវញ៉ាំទឹកត្រសក់ច្រើនពេកទេ ត្រឹមតែ ១លីត្រអីបានហើយ។ កម្រិតទឹកប៉ុនហ្នឹងគឺគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ផ្តល់ភាពធម្មតាដល់សកម្មភាពរបស់សរីរាង្គក្នុងខ្លួន ហើយក៏អាចរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងខ្លួនថែមទៀត។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)ក្រៅពីនេះ ទឹកត្រសក់ពិតជាមិនល្អឡើយ ហើយក៏មិនត្រូវបានគេណែនាំឲ្យប្រើប្រាស់លើអ្នកមានជំងឺដូចជា ដំបៅក្រពះ ដំបៅពោះវៀន គ្រួសក្នុងតម្រងនោមឡើយ ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យអាការៈនេះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរថែមទៀត៕