ស្រ្តី និងចាស់ៗភាគច្រើនជឿថា អ្វីដែលស្រ្តីញ៉ាំក្នុងពេលមានផ្តៃពោះ នឹងផ្តល់រសជាតិដល់កូនក្នុងផ្ទះ និងអាចឲ្យពួកគេមានទម្លាប់ញ៉ាំអញ្ជឹងដែរ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)រឿងនេះមិនមែនគិតថាខុសទាំងស្រុង ហើយមិនត្រូវទាំងស្រុងដែរ។ ចំណូលចិត្តញ៉ាំអាហាររបស់ក្មេងអាស្រ័យទៅតាមកត្តាច្រើនណាស់។
ខណៈពេលក្មេងមានការលូតលាស់ញៀននៃការស្រង់រសជាតិក្នុងដំណាក់កាលលូតលាស់តាមរយៈម្តាយញ៉ាំអាហារនោះ ខាងក្រោមនេះគឺជាហេតុផលមួយចំនួនតូចដែលម្តាយគួរតែញ៉ាំអាហារផ្តល់សុខភាពជានិច្ចដើម្បីកូនអាចញ៉ាំអាហារទាំងនោះដែរ។
របបអាហារម្តាយមានឥទ្ធិពលទៅលើចំណូលចិត្តអាហាររបស់ក្មេងក្នុងផ្ទៃ
ការសិក្សាបានឲ្យដឹងថា ចំណីអាហារដែលម្តាយចូលចិត្តគឺមានឥទ្ធិពលទៅលើចំណូលចិត្តរបស់កូនក្នុងផ្ទៃដែរ។ ម្តាយដែលញ៉ាំទឹកការ៉ុតក្នុងត្រីមាសទីបី និងកំពុងតែបំបៅដោះកូន កូនរបស់ពួកគេទំនងជាចូលចិត្តញ៉ាំការ៉ុត ឬអាហារមានរសជាតិការ៉ុតដែរ។ នេះដោយសារតែ ទារកពេលនៅក្នុងផ្ទៃម្តាយអាចស្រង់រសជាតិអាហារនោះពីក្នុងទឹកភ្លោះរបស់គេ ដូច្នេះវាក៏មានឥទ្ធិពលទៅលើជីវិតរបស់គេនៅថ្ងៃក្រោយតែម្តងទៅ។
ម្តាយដែលញ៉ាំអាហារមិនល្អចំពោះសុខភាពក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះកូនគេកើតមកក៏ញ៉ាំអញ្ជឹងដែរ
ការសិក្សាផ្សេងមួយទៀតបង្ហាញថា ម្តាយដែលញ៉ាំអាហារមិនផ្តល់សុខភាព ជាពិសេសអាហារសម្បូរជាតិផ្អែមច្រើនក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះនោះ កូនរបស់ពួកគេទំនងជាស្រង់រសជាតិទាំងនោះបានច្រើនជាងអាហារផ្តល់សុខភាពទៅទៀត។ នេះដោយសារតែកូនបានបង្កើតអារម្មណ៍ទទួលយកអាហារទាំងនេះក្នុងផ្ទៃពោះម្តាយ។ យ៉ាងណាមិញ ខួរក្បាលបស់ពួកគេនឹងគ្រាន់តែកត់ត្រារសជាតិទាំងនោះតែនៅពេលផ្តល់នូវចំនួនអាហារទាំងនេះគ្រប់គ្រាប់ប៉ុណ្ណោះនៅពេលពួកគេធំឡើង។
ហេតុដូច្នេះហើយ រឿងនេះបង្ហាញថា ជីវជាតិដែលបានពីម្តាយក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះមិនត្រឹមតែមានសារៈសំខាន់ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពម្តាយផ្ទាល់ទេ តែក៏មានឥទ្ធិពលចំពោះទារកផងដែរ។(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ) យកល្អគួរតែជួយក្មេងឲ្យមានការលូតលាស់នូវជម្រើសរបបអាហារត្រឹមត្រូវផងនៅពេលពួកគេធំឡើង៕