ជំងឺលើសសម្ពាធឈាមអាចនឹងបង្កជាផលវិបាកច្រើនដល់សុខភាពដូចជាជំងឺបេះដូង និងជំងឺតម្រងនោម បើសិនជាមិនមានគ្រប់គ្រងត្រឹមត្រូវ។(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ដូច្នេះ យកល្អគួរតែថែរក្សាសម្ពាធឈាមស្ថិតក្នុងកម្រិតធម្មតា​ ១២០/៨០ mm Hg។ ថ្វីបើរបបអាហារ និងការហាត់ប្រាណគឺជាសកម្មភាពដំបូងដែលត្រូវធ្វើដើម្បីគ្រប់គ្រងជំងឺលើសសម្ពាធឈាមក៏ដោយ ក៏ការប្រើថ្នាំរួមជាមួយនឹងការញ៉ាំផ្លែប៉ោមអាចនឹងពង្រឹងដល់ស្ថានភាពជំងឺកាន់តែល្អថែមទៀតដែរ។ តើអ្នកមានឆ្ងល់អំពីរឿងនេះដែរទេ?

ផ្លែប៉ោមនិងជំងឺលើសសម្ពាធឈាម

ផ្លែប៉ោមមួយផ្លែផ្តល់ជាជាតិប៉ូតាស្យូម ១១៧ក្រាម ដែលមានប្រយោជន៍ដល់ការគ្រប់គ្រងតុល្យភាពអេឡិចត្រូលីត្រក្នុងរាងកាយបាន។ ផ្លែឈើដ៏ល្អមួយនេះក៏មាននាទីបញ្ចុះទឹកនោមដែរ ដូច្នេះវានឹងបង្កើនការនោម និងជួយដល់សម្ពាធឈាមកាន់តែស្ថិតក្នុងសភាពធម្មតាថែមទៀត។ វានឹងបញ្ចុះសម្ពាធក្នុងតម្រងនោមតាមរយៈការកាត់បន្ថយការផ្គត់ផ្គង់ជាតិសូដ្យូម ដូច្នេះជាតិទឹកក្នុងរាងកាយនឹងមានតុល្យភាពល្អ។ មួយវិញទៀត ផ្លែប៉ោមមានជាតិផ្អែម ៤០ភាគរយៈប៉ុណ្ណោះ ដូច្នេះវាល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ក្រៅពីនេះ វត្តមានរបស់អង់ទីអុកស៊ីដង់នឹងបង្ការកោសិកាមិនឲ្យខូចខាតដោយសាររ៉ាឌីកាលសេរី នឹងបន្ថយជំងឺបេះដូង។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

ទឹកផ្លែប៉ោមមិនត្រឹមតែជាអាហារដ៏ល្អបំផុតដោយសារតែមានជីវជាតិច្រើនប៉ុណ្ណោះទេ តែការញ៉ាំផ្លែប៉ោមទាំងសម្បកនឹងទទួលបានសារធាតុ Phytochemical ជាច្រើនដែលអាចប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក និងជំងឺបេះដូងសរសៃឈាមបានទៀតផង៕

Loading...