យោងទៅតាមការសិក្សាមួយដែលចុះផ្សាយក្នុងសារព័ត៌មាន Journal European ដែលវាយតម្លៃទៅលើវិទ្យាសាស្រ្តវេជ្ជសាស្រ្ត និងឱសថនោះ បានឲ្យដឹងថា សារធាតុដែលចម្រាញចេញពីស្លឹកម្រំ មានឥទ្ធិពលគួរអោយកត់សម្គាល់មួយទៅលើការទប់ស្កាត់អង់ស៊ីមចេញពីលំពែង ដែលវានឹងកើតឡើងនៅពេលមនុស្សម្នាក់កើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) លើសពីនេះទៅទៀត សកម្មភាពប្រឆាំងនឹងការលើសជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់ស្លឹកម្រំនឹងពង្រឹងដល់ការដែលងាយទទួលយកជាតិស្ករទៅប្រើប្រាស់ ដូច្នេះវានឹងដើរតួនាទីដ៏សំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងការឡើងជាតិស្ករលឿនក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ វាក៏មានសកម្មភាពកាត់បន្ថយសារធាតុ Nitric Acid និងជាតិស្ករក្នុងឈាម និងបង្កើនចំនួនអាំងស៊ុយលីន និងប្រូតេអ៊ីន ដើម្បីពង្រឹងដល់ការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមកាន់តែប្រសើរជាងមុន។
មួយវិញទៀត ស្លឹកម្រំមិនត្រឹមតែជួយទប់ស្កាត់សកម្មភាពខ្លាំងក្លាជ្រុលរបស់កូឡេស្តេរ៉ុលទេ តែវាក៏មានអង់ស៊ីមដែលមានសកម្មភាពជួយសំយោគកូឡេស្តេរ៉ុលដែរ។ ស្លឹកម្រំទាំងនេះក៏ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលសរុប និងខ្លាញ់ Triglyceride ព្រមទាំងបង្ការការបឺតស្រូបកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងពោះវៀនទៀត ដូច្នេះវាពិតជាមិនអាចឲ្យកូឡេស្តេរ៉ុលលើសបានឡើយ។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ) ជាមួយគ្នានេះដែរ វត្តមានរបស់សារធាតុ Phytochemicals និងអង់ទីអុកស៊ីដង់ជាច្រើនរបស់ស្លឹកម្រំនឹងជួយកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺក្រិនរឹងសរសៃឈាម លើសសម្ពាធឈាម និងជំងឺផ្សេងៗទៀតដែលបណ្តាលមកពីការលើសជាតិស្ករក្នុងឈាម និងកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមបាន៕