ម្រះជាបន្លែម្យ៉ាងដែលមានរសជាតិល្វីង ហើយភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែស្គាល់និងធ្លាប់ទទួលទានវា ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនធ្លាប់ដឹងអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើរនៃម្រះចំពោះសុខភាពទប់ស្កាត់ជំងឺឡើយ។ ខាងក្រោមវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីឥទ្ធិពលវិជ្ជមាននៃការរួមបញ្ចូលម្រះក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ៖
១. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
ម្រះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម រួមទាំងសារធាតុ Triterpenoids សារធាតុ Polyphenols និង សារធាតុ Flavonoids ដែលជួយទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។ បន្លែល្វីងនេះក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធិភាពកម្ចាត់រាល់រ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កជំងឺមហារីក ព្រមទាំងកោសិកាមហារីកផងដែរ។
២. បញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម
កំពុងជួបប្រទះបញ្ហានៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ ឬប្រឈមមុខនឹងការកើតជំងឺនេះមែនទេ? នោះអ្នកមិនគួរមើលរំលងផ្លែម្រះឡើយ ខណៈដែលបន្លែនេះមានប្រសិទ្ធិភាពទប់ស្កាត់ការឃ្លានផ្អែមដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតនៃជាតិស្ករក្នុងឈាមមិនឱ្យឡើងខ្ពស់បានយ៉ាងប្រសើរ។
៣. ទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក
ម្រះក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃ dietary ដែលសម្រួលដល់ដំណើរការនៃការរំលាយអាហារអោយកាន់តែមានលក្ខណៈប្រសើរឡើងទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក។
៤. បន្សាបកម្ចាត់ជាតិពុលចេញពីរាងកាយ
បន្លែរសជាតិល្វីងនេះនៅពេលទទួលទានជាប្រចាំគឺនឹងមានសមត្ថភាពអាចកម្ចាត់ជាតិពុលដែលប្រមូលផ្ដុំក្នុងរាងកាយបានប្រកបដោយប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់គួរអោយកត់សម្គាល់។
៥. ពង្រឹងសុខភាពពោះវៀន
មូលហេតុមួយបន្ថែមទៀតដែលអ្នកគួរទទួលទានម្រះ គឺដោយសារវាមានអត្ថប្រយោជន៍ណាស់ចំពោះសុខភាពពោះវៀនតាមរយៈការបង្កើនបរិមាណនៃបាក់តេរីល្អៗ៕