ការសិក្សាបានដាក់បម្រាមថា ស្រ្តីគួរតែចៀសវាងការញ៉ាំប្រេងបន្លែ និងដំឡូងបារាំងចំណិតស្រួយៗច្រើនក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ ព្រោះរបបអាហារបែបនេះអាចបណ្តាលឲ្យប្រឈមខ្ពស់នឹងផលវិបាននៃការមានផ្ទៃពោះ និងទារកក្នុងផ្ទៃលូតលាស់មិនបានល្អ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)អាហារដូចជា ដំឡូងបារាំងចំណិតស្រួយៗ និងប្រេងបន្លែដែលផ្ទុកទៅដោយខ្លាញ់អូមេហ្គាប្រាំមួយ ជាពិសេស Linoleic Acid ត្រូវបានគេរកឃើញថា ការញ៉ាំវាច្រើនពេកអាចជំរុញដល់ការរលាក និងជាប់ទាក់ទងនឹងការប្រឈមកាន់តែខ្ពស់នឹងជំងឺបេះដូងផង។
ការរកឃើញនេះត្រូវបានចុះផ្សាយក្នុងសារព័ត៌មាន The Journal of Physiology ហើយបានបញ្ជាក់ថា ការញ៉ាំអាហារដែលមាន Linoleic Acid ប្រចាំថ្ងៃចំនួន ៣ដង អាចមានផលអាក្រក់ដល់ស្រ្តីមានផ្ទៃពោះបាន។
សម្រាប់ការសិក្សានេះ អ្នកស្រាវជ្រាវបានធ្វើការពិនិត្យទៅលើសត្វកណ្តុរ ហើយក៏បានរកឃើញមានការប្រែប្រួលចំនួនបីទៅលើមេកណ្តុរដែលស៊ីអាហារមាន Linoleic Acid ខ្ពស់ ដោយថ្លើមរបស់វាមានការប្រែប្រួលកំហាប់នៃប្រូតេអ៊ីនរលាក កំហាប់ប្រូតេអ៊ីនមួយបានចូលទៅក្នុងចរន្តឈាមធ្វើឲ្យមានការកន្ត្រាក់ស្បូនក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះកាន់តែខ្លាំង និងអ័រម៉ូនមួយដែលអាចសម្រួលដល់ការលូតលាស់ និងធំធាត់នោះមានការថយចុះវិញ។ អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
បើសិនជាឥទ្ធិពលនៃ Linoleic Acid ខ្ពស់ហើយកើតឡើងលើមនុស្សដូចគ្នានឹងកណ្តុរដែរនោះ រឿងនេះអាចបញ្ជាក់បានថា ស្រ្តីដែលស្ថិតក្នុងវ័យអាចមានកូនបានគួរតែពិចារណាលើការបន្ថយរបបអាហារមានជាតិខ្លាញ់ Linoleic Acid នេះហើយ៕