ការញ៉ាំទឹកផ្លែទទឹមក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះប្រហែលជាជួយពង្រឹងដល់ការលូតលាស់ខួរក្បាល និងការទំនាក់ទំនងដល់ទារកក្នុងផ្ទៃបាន។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ទឹកផ្លទទឹមគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ពិសេសមួយដែឡសម្បូរទៅដោយសារធាតុ polyphenols ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថា អាចឆ្លងចូលទៅក្នុងខួរក្បាលរបស់ទារកបាន។ សារធាតុ Polyphenols ដែលមានដូចជា Tannic Acid និង Ellagitannins គឺជាផ្នែកមួយនៃអង់ទីអុកស៊ីដង់មានក្នុងអាហារ និងភេសជ្ជៈជាច្រើនដូចជា សណ្តែក ផ្លែបឺរី ស្រាក្រហម និងតែជាដើម។
តាមការស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា សក្តានុពលនៃឥទ្ធិពលការពាររបស់ទឹកផ្លែទទឹមចំពោះទារកក្នុងផ្ទៃ គឺការពារផ្នែកសរសៃប្រសាទតែម្តង ជាពិសេសជំងឺ Hypoxic-ischemic Injury តែម្តង។ សូមបញ្ជាក់ថា អ្វីដែលគេធ្វើការសិក្សានេះគឺតែលើកុមារដែលកើតមកមានការខ្សត់ខ្សោយខាងការលូតលាស់ពេលនៅក្នុងផ្ទៃ Intrauterine Growth Restriction (IUGR) តែប៉ុណ្ណោះ។
ក្នុងករណី IUGR ទារកស្ថិតក្នុងផ្ទៃគឺមានទំហំតូច ដែលច្រើនតែទាក់ទងនឹងបញ្ហាសុក ដែលមាននាទីដឹកនាំអុកស៊ីសែន និងជីវជាតិមិនគ្រប់គ្រាន់ទៅចិញ្ចឹមកូន។ ករណីបែបនេះគឺមានមួយក្នុងចំណោមទារកចំនួន ១០នាក់ហើយ។
ការសិក្សានេះបានធ្វើទៅលើស្រ្តីប្រមាណ ៧៨នាក់ដែលត្រូវបានគេរកឃើញថាមាន IUGR ដែលពរពោះបានពី ២៤ ទៅ ៤៣សប្តាហ៍ប៉ុណ្ណោះ។ ស្រ្តីទាំងអស់ក៏បានញ៉ាំទឹកផ្លទទឹម ៨អុង ជារៀងរាល់ថ្ងៃ និងប្រៀបធៀបគ្នានឹងស្រ្តីញ៉ាំថ្នាំ Placebo ដែលគ្មានសារធាតុ Polyphenol ។ ស្រ្តីដែលញ៉ាំទឹកផ្លែទទឹមរាល់ថ្ងៃត្រូវបានគេតាមដានរហូតដល់សម្រាលថ្ងៃសម្រាល។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានតាមដានទៅលើលក្ខណៈនៃការលូតលាស់ និងរបួសនៅខួរក្បាលរបស់ទារកទាំងអស់។ អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)ប៉ុន្តែអ្វីដែលរកឃើញគឺមិនមានអ្វីខុសគ្នាលើការលូតលាស់ខួរក្បាល និងទារកឡើយ ប៉ុន្តែអ្វីដែលរកឃើញថារីកចម្រើនគឺទំនាក់ទំនង និងការលូតលាស់របស់ខួរក្បាលតែម្តង ដែលវាស់តាមរយៈ Synchronous Bloof Flow និងការលូតលាស់ការមើលឃើញរបស់ខួរក្បាល៕