ភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែស្គាល់និងធ្លាប់ទទួលទានស្រាក្រហម ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនដឹងទេថាក្នុងបរិមាណមធ្យម ឬសមល្មមត្រឹម ១៤៧ ទៅ ១៤៨ មីលីលីត្រ ស្រាក្រហមអាចផ្ដល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព! (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ក្នុងកម្រិតមធ្យមក៏មានន័យថា អ្នកមិនគួរទទួលទានលើសពី ២ កែវក្នុងមួយថ្ងៃឡើយសម្រាប់បុរស ហើយក៏មិនត្រូវច្រើនជាង ១ កែវ ដែរសម្រាប់នារី។ ខាងក្រោម
វេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញអោយដឹងពីឥទ្ធិពលវិជ្ជមាននៃការទទួលទានស្រាក្រហមក្នុងកម្រិតមធ្យម ៖
១. ជួយឱ្យស្រកទម្ងន់
យោងទៅតាមការស្រាវជ្រាវនៃសាកលវិទ្យាល័យ Alberta ប្រទេសកាណាដាបានបង្ហាញថា ការ
ទទួលទានស្រាក្រហមមួយកែវ គឺអាចជំនួសការធ្វើលំហាត់ប្រាណដល់ទៅមួយម៉ោង។ នោះក៏ព្រោះ
តែសារធាតុនូវក្នុងស្រាក្រហមអាចជួយបង្កើនភាពសកម្មនៃសាច់ដុំ។ ហើយសារធាតុ Resveratrol ក៏មានប្រសិទ្ធិភាពបំលែងជាតិខ្លាញ់ពណ៌សទៅជាខ្លាញ់ពណ៌ត្នោតដែលជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់ផង
ដែរ។
២. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង
ការទទួលទានស្រាក្រហមត្រឹម ១កែវនៅពេលយប់ជាប្រចាំអាចកាត់បន្ថយកម្រិតនៃកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អដែលបង្កបញ្ហានៃជំងឺបេះដូងបានយ៉ាងប្រសើរដោយស្រាក្រហមមានផ្ទុកនូវសារធាតុ Tempranillo។
៣. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរលាកសន្លាក់
នោះក៏ព្រោះតែស្រាក្រហមមានផ្ទុកសារធាតុម្យ៉ាងហៅថា resveratrol ជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាក។ ការទទួលទានស្រាក្រហមជាប្រចាំអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរលាកសន្លាក់គួរឱ្យកត់សម្គាល់។
៤. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែកឡើងបាយ
ស្រាក្រហមក៏ជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃសារធាតុ flavonoid ដែលជួយទប់ស្កាត់ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ រួមទាំងជំងឺភ្នែកផ្សេងៗទៀតប្រកបដោយប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់។
៥. ទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក
នោះក៏ព្រោះតែស្រាក្រហមជាប្រភពនៃសារធាតុ resveratrol និង polyphenols ដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រយុទ្ធប្រឆាំងកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កបញ្ហាសុខភាពផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ រួមទាំងជំងឺមហារីក៕