ការឈឺក្បាលបែបប្រកាំជាធម្មតាត្រូវបានសម្គាល់ដឹងតាមរយៈអាការៈជាច្រើនដូចជា ការចង្អោ ឈឺក្បាលខ្លាំងក្លា និងប៉ះពន្លឺខ្លាំងមិនបាន។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)យ៉ាងណាមិញ សម្រាប់អ្នកជំងឺខ្លះ វាអាចមានអាហារមួយចំនួនខាងក្រោមនែះដែលជំរុញឲ្យឈឺក្បាលបែបប្រកាំងកាន់តែខ្លាំង៖

  • អាហារផ្អាប់ ឬកៃឆ្នៃ
  • អាហារប្រភេទដុត
  • សូកូឡា ឬអាហារធ្វើពីទឹកដោះគោ
  • អាហារមានជាតិ MSG (Monosodium Glutamate) 
  • អាហារមានសារធាតុ Tyramine ដូចជា ស្រាក្រហម ត្រីដុត ថ្លើមមាន់ ឬសណ្តែកជាដើម
  • ផ្លែឈើជូរៗ ចេក ឬផ្លែប័រ
  • សាច់កៃឆ្នៃដែលផ្ទុកសារធាតុ Nitrate ដូចជា ហតដក ឬសាច់ជ្រូកបីជាន់ជាដើម(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
  • ខ្ទឹមបារាំង
  • សណ្តែក ឬផ្លែប័រ៕