ភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែស្គាល់ផ្កាឈូក និងធ្លាប់ទទួលទានគ្រាប់ឈូក ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនដឹងទេថា មើមឈូក ក៏អាចយកមកទទួលទានបានដែរ។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) មើម​ឈូក​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ជា​បន្លែ វា​ជា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ខ្លាំង​ណាស់ និងថែមទាំងអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍គួរអោយភ្ញាក់ផ្អើលចំពោះសុខភាពទៀតផង ហើយមើមឈូកក៏​អាចយកមកធ្វើជាបង្អែមដែរ។ ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព Health.com.kh  នឹងបង្ហាញអោយដឹងពីផលវិជ្ជមាននៃការទទួលទានមើមឈូក ៖

១. កាត់បន្ថយស្ត្រេស

នោះក៏ព្រោះតែមើមឈូកមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន B ដែលជួយកាត់បន្ថយកម្រិតនៃភាពតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍បានយ៉ាងប្រសើរ។ វីតាមីននេះក៏ផ្ដល់នូវថាមពលបន្ថែមដល់រាងកាយបំបាត់ភាពអស់កម្លាំងផងដែរ។

២. បញ្ចុះសម្ពាធឈាម

មើមឈូក ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃជាតិប៉ូតាស្យូម។ ដូច្នេះហើយទើបការទទួលទានវាអាចជួយរក្សាកម្រិតត្រឹមត្រូវនៃសម្ពាធឈាម ហើយទប់ស្កាត់បញ្ហាសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ឬជំងឺលើសឈាម។

៣. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ

​​​មើមឈូក ក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងបង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយទប់ស្កាត់ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺជាច្រើន។

៤. បង្កើនសុខភាពភ្នែក

មើមឈូក ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន A ដែលមានប្រសិទ្ធភាពជួយរក្សាសុខភាពភ្នែកមើលឃើញបានកាន់តែច្រើន។ ការទទួលទានមើមឈូកក៏ជួយការពារភ្នែកពីជំងឺពាក់ព័ន្ធផ្សេងៗ រួមទាំងជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងជំងឺខ្សោយភ្នែកផងដែរ។

៥. គ្រប់គ្រងចលនាពោះវៀនល្អប្រសើរ

មើមឈូកមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃដែលជួយសម្រួលដល់ចលនានៃពោះវៀនទប់ស្កាត់ ក៏ដូចជាបំបាត់បញ្ហាទល់លាមកគួរអោយកត់សម្គាល់។

៦. ពង្រឹងសុខភាពសាច់ដុំ

មើមឈូកក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីនដែលធ្វើអោយការទទួលទានវាជាប្រចាំអាចរក្សា និងពង្រឹងសុខភាពសាច់ដុំបានយ៉ាងប្រសើរ៕