សណ្ដែកកួរ ជាបន្លែមួយប្រភេទដែលពេញនិយម និងសំបូរណាស់ដែរក្នុងប្រទេសកម្ពុជា។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) បើទោះជាភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែស្គាល់ និងឧស្សាហ៍ទទួលទានបន្លែនេះ ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនធ្លាប់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើររបស់វាចំពោះសុខភាពឡើយ។ ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងនូវឥទ្ធិពលវិជ្ជមានគួរអោយភ្ញាក់ផ្អើលនៃការទទួលទានសណ្ដែកកួរ ៖
១. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ
សណ្ដែកកួរ ជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយអោយកាន់តែខ្លាំងក្លាឡើងទប់ស្កាត់ជំងឺជាច្រើន។
២. បង្កើនសុខភាពក្រចក, សក់ និងស្បែក
វីតាមីន C ដែលមានក្នុងសណ្ដែកកួរក៏ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលការពារក្រចក, សក់ និងស្បែកពីការបំផ្លាញផងដែរ។ វីតាមីននេះក៏ជម្រុញបង្កើនការផលិតកូឡាជែនដែលជួយទប់ស្កាត់ស្នាមជ្រីវជ្រួញ។
៣. បង្កើនថាមពល
សណ្ដែកកួរក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅវីតាមីន B, សារធាតុ niacin, riboflavin និង pantothenic acid ដែលជួយក្នុងការបំលែងអាហារទៅជាថាមពល។ លើសពីនេះទៅទៀត វីតាមីន B ក៏ចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល និងកោសិកាសសៃប្រសាទកាន់តែល្អប្រសើរដែរ។
៤. ពង្រឹងសុខភាពភ្នែក
សណ្ដែកកួរក៏ជាប្រភពនៃវីតាមីន A ដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពភ្នែកល្អប្រសើរ និងមើលឃើញបានច្បាស់។
៥. ទប់ស្កាត់ជំងឺខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម
នោះក៏ព្រោះតែសណ្ដែកកួរមានផ្ទុកជាតិដែកខ្ពស់ដែលជួយទប់ស្កាត់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហមដោយសារកង្វះជាតិដែកក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងប្រសើរ។
៦. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង
សណ្ដែកកួរជាប្រភពនៃជាតិផូស្វ័រដែលធ្វើការរូួមគ្នាជាមួយជាតិកាល់ស្យូមដើម្បីរក្សាបាននូវសុខភាពឆ្អឹងរឹងមាំជៀសផុតពីហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង។
៧. ទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក
សណ្ដែកកួរជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសសៃដែលមានប្រសិទ្ធិភាពកាត់បន្ថយ និងដោះស្រាយបញ្ហាទល់លាមកបានយ៉ាងឆាប់រហ័សគួរអោយកត់សម្គាល់។
៨. គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម
នោះក៏ព្រោះតែសណ្ដែកកួរមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមដែលជួយរក្សាសម្ពាធឈាមប្រក្រតី។ ហើយជាលទ្ធផលអ្នកនឹងអាចជៀសផុតពីហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សសៃឈាមខួរក្បាល, គាំងបេះដូង និងជំងឺបេះដូងផ្សេងទៀត៕