ត្រីគឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីនមួយដែលមានជីវជាតិបំផុត។ ប៉ុន្តែវាក៏មានកម្រិតនៃជាតិបារ៉តដ៏គ្រោះថ្នាក់ដែរ ដែលអាចធ្វើឲ្យមនុស្សយើងមិនអាចញ៉ាំបាន។ យ៉ាងណាមិញ សម្រាប់ក្មេងៗ និងស្រ្តីក្នុងវ័យបន្តពូជគួរតែពិចារណាលើការញ៉ាំត្រីដូចខាងក្រោមនេះ៖

  • មិនត្រូវញ៉ាំត្រីច្រើនជាងពីរទៅបីដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ឡើយ ជាពិសេសបើសិនជាអ្នកមានផ្ទៃពោះ ឬព្យាយាមមានផ្ទៃពោះ
  • ញ៉ាំត្រីគ្រប់ប្រភេទ
  • កាត់បន្ថយក្មេងៗញ៉ាំត្រីត្រឹមតែ ១ ទៅ២ពេលក្នុងមួយសប្តាហ៍បានហើយ។ មិនត្រូវឲ្យទារកទើបនឹងកើត ឬទារកទើបចេះដើរតេសតាសញ៉ាំត្រីឡើយ៕